Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση από το Σάκη Αρναούτογλου για τα όσα έρχονται στην Ελλάδα. Πότε φτάνει το θερμό κύμα.
Έρχεται θερμό κύμα στη χώρα μας σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου.
Ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποίησε για όλα όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.
Δείτε αναλυτικά…
Προειδοποίηση από Αρναούτογλου – Ποιες οι συνέπειες
Για έντονο θερμό κύμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24/09) έκανε λόγο, την Τρίτη (19/09), ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας πως η θερμοκρασία στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχής αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου,
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook το εξής: «Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα. Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε! Σημαντική δείχνει να είναι και η “συνεισφορά” της αυξημένης υγρασίας” στη δυσφορία που θα προκύψει!».
Επίσης, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη».
Καιρός: Η πρόβλεψη για Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου από το meteo.gr
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Άνεμοι κατά τόπους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Ιονίου θα είναι σχετικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 15 έως 31, στη Θεσσαλία από 16 έως 32, στην Ήπειρο από 15 έως 30, στη Δυτική Στερεά από 17 έως 33, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 31, στην Πελοπόννησο από 14 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 31, στις Κυκλάδες από 19 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά του τμήματα όπου θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα αυξηθούν ελαφρά από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόβλεψη για 20/9 από την ΕΜΥ
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βόρειας Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου .
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικότερα βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά των νομών Λάρισας και Τρικάλων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.