Καιρός Αρναούτογλου: Τέλος η καλοκαιρία – Τι έρχεται στη χώρα

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται να μπει φρένο στο διαρκές... καλοκαίρι

Καιρός Αρναούτογλου: Τέλος η καλοκαιρία - Τι έρχεται στη χώρα

Την δικιά του πρόγνωση για το καιρό έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως προκύπτει, θα έχει συννεφιά, υγρασία, νοτιάδες, αλλά και βροχές τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης αναμένεται ηλιοφάνεια στα ανατολικά της χώρας και συννεφιές στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες βροχές. Από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει σχεδόν παντού και στα νότια της ΝΑ Ελλάδας θα έχουμε νέες βροχές.

Φαινόμενα το βράδυ θα έχουμε στα δυτικά της χώρας, ενώ ακόμη πιο άστατος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία αναμένεται στους 19 βαθμούς στα κεντρικά, στους 14 με 18 στα βόρεια και στους 19 με 20 στα δυτικά. Επίσης στα ανατολικά της χώρας η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς και στα νότια θα φτάσει τους 22.

Στην Αττική, το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά το βράδυ θα έχουμε τις πρώτες βροχές. Η θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε πυκνά σύννεφα από το μεσημέρι και μετά και κάποια φαινόμενα θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα έχουμε σε όλη την χώρα θα έχουμε συννεφιά παντού με πολλές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, όπως και στα ΒΔ της χώρας.

Την Πέμπτη επίσης άσταστος καιρός με τοπικές βροχές, ενώ την Παρασκευή το ίδιο σκηνικό με περισσότερα φαινόμενα στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας θα φτάσει στην χώρα μας με βροχές στα δυτικά, τα ΝΔ και κάποιες χιονοπτώσεις στη Β.Ελλάδα.

Ο καιρός στις 21/11 από το meteo.gr

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Μικρή περαίτερω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 17-18, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17-18 βαθμούς.