Καιρός Αρναούτογλου: Σκάει δυνατός μιστράλ – Τι θα συμβεί

Καιρός Αρναούτογλου: Το φαινόμενο που θα δει και η Αττική λίγο πριν έρθει η κακοκαιρία – Πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες. Εντονες καταιγίδες και δυνατός νοτιάδες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για αύριο Σάββατο. Ειδικότερα, ο δυνατός μιστράλ (τοπικός βαρδάρης της Μεσογείου) που φτάνει τα 11 μποφόρ και είναι παγωμένος στελνει σύννεφα προς την χώρα μας […]

Καιρός Αρναούτογλου: Σκάει δυνατός μιστράλ - Τι θα συμβεί

Καιρός Αρναούτογλου: Το φαινόμενο που θα δει και η Αττική λίγο πριν έρθει η κακοκαιρία – Πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες.

Εντονες καταιγίδες και δυνατός νοτιάδες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για αύριο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο δυνατός μιστράλ (τοπικός βαρδάρης της Μεσογείου) που φτάνει τα 11 μποφόρ και είναι παγωμένος στελνει σύννεφα προς την χώρα μας και έτσι το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε στον Έβρο και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε τοπικά πυκνές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις στο αν. Αιγαίο.

Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε στο Ιόνιο και τοπικά θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και μετά η κακοκαιρία θα είναι έντονη σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ το βράδυ οι μπόρες θα κινηθούν προς τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο (τοπικά στα 6-7). Η θερμοκρασία στους 25 στα κεντρικά, στους 23 στο Αιγαίο και στους 21 με 23 στο Ιόνιο.

Καιρός Αρναούτογλου: Σκάει ασυνήθιστο φαινόμενο – Τι θα συμβεί

Στην Αττική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονες ομίχλες και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα χαλάει με τις πρώτες βροχές να πέφτουν στα ορεινά της περιφέρειας. Το βράδυ όμως ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος και ειδικά τα ξημερώματα. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης από το πρωί ένοντες ομίχλες και μετά το μεσημέρι θα συννεφιάζει ολοένα και περισσότερο. Το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα ανοίγει στα δυτικά και τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική. Επίσης και στην Αττική θα έχουμε πολλές βροχές όπως και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά στους 18 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται με τα φαινόμενα να επιμένουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τρίτη αραιή συννεφιά στα ΒΑ και λιακάδα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη ηλιοφάνεια παντού. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

Κακοκαιρία EVA: Ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε «χτυπά» στην Αθήνα

Η κακοκαιρία EVA ήδη ξεκίνησε να πλήττει περιοχές στην Ελλάδα, κινούμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το Σάββατο είναι η πρώτη ημέρα που αναμένεται έντονα καιρικά φαινόμενα να δημιουργήσουν προβλήματα, κατά τόπους στη χώρα.

Ο αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ τα πρώτα μηνύματα στάλθηκαν ήδη σε κατοίκους των περιοχών στο βόρειοΙόνιο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Μεσσηνία, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους το πρωί του Σαββάτου (5/11).

Προειδοποίηση απήθυνε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Από το Σάββατο θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών.

Για το λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες για όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα, να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Σε αυξημένη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πού θα χτυπήσει και πότε η κακοκαιρία Eva

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Καιρός Αρναούτογλου: Η κακοκαιρία το Σάββατο:

Το Σάββατο τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κακοκαιρία την Κυριακή:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πότε θα χτυπά την Αθήνα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΜΥ το κύμα βροχοπτώσεων θα ξεκινήσει στην Αττική αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ αναφέρει « κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου η κακοκαιρία θα χτυπήσει την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια».

Και την Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αθήνα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες.

Το meteo προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα την Κυριακή.

Θοδωρής Κολυδάς: Πόσο ακραίο θα είναι το φαινόμενο

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Twitter για την κακοκαιρία.

«Ο EFI (Extreme Forecast Index) αποτελεί ένα δείκτη που άμεσα μας πληροφορεί για το πόσο ακραίο είναι ένα φαινόμενο από πλευράς βροχόπτωσης σε 24ωρη βάση», σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι ο χρωματισμός γίνεται βάσει των υψών βροχής τα οποία αναφέρονται στο 24ωρο που έχει προηγηθεί από την ώρα που αναγράφεται στη σχετική λεζάντα.

Π.χ. Αν γράφει Δευτέρα 00:00 ο χρωματικός χαρακτηρισμός αναφέρεται στη βροχή που προβλέπεται από Κυριακή 00 έως 24.

Καιρός Αρναούτογλου: Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες

Έντονες καταιγίδες και δυνατός νοτιάδες προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για το Σάββατο.

Ειδικότερα, ο δυνατός μιστράλ (τοπικός βαρδάρης της Μεσογείου) που φτάνει τα 11 μποφόρ και είναι παγωμένος στέλνει σύννεφα προς την χώρα μας και έτσι το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε στον Έβρο και στην Αν. Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε τοπικά πυκνές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις στο αν. Αιγαίο.

Μπόρες και καταιγίδες θα έχουμε στο Ιόνιο και τοπικά θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και μετά η κακοκαιρία θα είναι έντονη σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ το βράδυ οι μπόρες θα κινηθούν προς τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο (τοπικά στα 6-7). Η θερμοκρασία στους 25 στα κεντρικά, στους 23 στο Αιγαίο και στους 21 με 23 στο Ιόνιο.

Στην Αττική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έντονες ομίχλες και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα χαλάει με τις πρώτες βροχές να πέφτουν στα ορεινά της περιφέρειας.

Το βράδυ όμως ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος και ειδικά τα ξημερώματα.

Καιρός Αρναούτογλου: Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης από το πρωί έντοτες ομίχλες και μετά το μεσημέρι θα συννεφιάζει ολοένα και περισσότερο. Το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα ανοίγει στα δυτικά και τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική. Επίσης και στην Αττική θα έχουμε πολλές βροχές όπως και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά ηπειρωτικά στους 18 βαθμούς.
Τη Δευτέρα ο καιρός βελτιώνεται με τα φαινόμενα να επιμένουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τρίτη αραιή συννεφιά στα ΒΑ και λιακάδα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη ηλιοφάνεια παντού. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.