Καιρός Αρναούτογλου: Πότε θα χιονίσει ξανά – Η τάση μέχρι τη Δευτέρα

Καιρός Αρναούτογλου: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τις συνθήκες να είναι καλύτερες από αύριο Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Από αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε καλύτερο καιρό αλλα όχι σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πού θα βρέξει. Αναλυτικά το δελτίο καιρού… Καιρός Αρναούτογλου: Ο […]

Καιρός Αρναούτογλου: Πότε θα χιονίσει ξανά - Η τάση μέχρι τη Δευτέρα

Καιρός Αρναούτογλου: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τις συνθήκες να είναι καλύτερες από αύριο Πέμπτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Από αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε καλύτερο καιρό αλλα όχι σε όλες τις περιοχές.

Ωστόσο θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Πού θα βρέξει. Αναλυτικά το δελτίο καιρού…

Καιρός Αρναούτογλου: Ο καιρός αύριο Πέμπτη

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις πρωινές Αιγαίου θα υπάρχει συννεφιά και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, στα κεντρικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην Δυτική Ελλάδα θα έχουμε συννεφιές, χωρίς να δίνουν βροχές.

Προς το απόγευμα το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο.

Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά, αλλά στα ανατολικά ίσως έχουμε κάποιες μπόρες. Ίσως ενταθούν στο θρακικό πέλαγος, ενώ μπορεί να έχουμε και κάποιες μπόρες χιονιού στις πολύ ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καιρός Αρναούτογλου: Ο καιρός την Παρασκευή

Αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, εκτός από το Αιγαίο, ανατολικά, όπου μπορεί να έχουμε κάποιες μπόρες.

Το Σάββατο θα πλησιάσουν συννεφιές από το μεσημέρι και θα κρατήσουν το κρύο και την ημέρα. Στη Δυτική Ελλάδα ίσως έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες.

Καιρός Αρναούτογλου: Κυριακή θα χαλάσει ξανά ο καιρός

Την Κυριακή θα έχουμε βαρομετρικό χαμηλό θα στείλει σύννεφα στην ηπειρωτική χώρα. Ολη η υγρασία δεν θα δώσει όμως παντού βροχές.

Την Κυριακή αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή ίσως χιονίσει στο ορεινό κομμάτι από την ορεινή Θεσσαλία, Στερεά και Μακεδονία.

Η τάση για τη Δευτέρα δείχνει βροχές στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα.

Καιρός Αρναούτογλου: Δείτε αναλυτικά…

Καιρός: Επιδείνωση της κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Denise με διαδοχικές βροχές και καταιγίδες στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (21/11/2022), μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.