Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήMediaΗχηρό deal - Άλλαξε χέρια μεγάλο ελληνικό κανάλι

Ηχηρό deal – Άλλαξε χέρια μεγάλο ελληνικό κανάλι

ελληνικό κανάλι: Εκλεισε και επίσημα η μεγάλη συμφωνία για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, το οποίο απέκτησαν Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου.

Τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει το Action 24, σε εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκο, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου ανακοίνωσε η Greenhill Investments Limited.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνεται η υπογραφή σύμβασης μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει το Action 24, σε εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκο, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπολογίζεται να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική συμφωνία με τους Μπάκο και Καϋμενάκη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Action 24 είχε γνωστοποιήσει ο Διονύσης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια άτυπης σχετικής ενημέρωσης που παρείχε σε στελέχη τον καναλιού το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 14 Ιουλίου.

Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για ολοκλήρωση του deal, το οποίο μάλιστα προβλέπει, εκτός των άλλων, την παραμονή του ίδιου σε θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως οι νέοι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν από την πρώτη στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς το ενημερωτικό πρόγραμμα θα είναι πια δωδεκάωρο, γεγονός που ισοδυναμεί, εκτός των άλλων, και με σειρά προσλήψεων.

Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις ήταν, φυσικά, ο οικονομικός έλεγχος που διενεργήθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες και ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για το αίσιο τέλος των επαφών.

ελληνικό κανάλι: Ποιοι είναι οι νέοι αγοραστές

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΑΚΤΩΡ, πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Intrakat και είναι στενός συνεργάτης του Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου.

Πρόκειται για τους δύο εφοπλιστές που είναι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και μεγαλομέτοχοι του κατασκευαστικού κολοσσού Ελλάκτωρ.

Σε δημοσίευμά της η “Ημερησία” είχε αναφέρει ότι Καϋμενάκης και Μπάκος γνωρίστηκαν όταν και οι δύο ήταν στα καράβια, ο πρώτος ως καπετάνιος και ο δεύτερος ως πρώτος μηχανικός.

Το 1996 δημιούργησαν τη ναυτιλιακή Akron Trade and Transport και στην πορεία των χρόνων ενίσχυσαν την παρουσία τους στον Πειραιά με τις ναυτιλιακές εταιρείες Altomare και Smart Tankers.

Όμως γνωστοί στην Ελλάδα έγιναν όταν αποφάσισαν να επενδύσουν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Δημήτρης Μπάκος κατάγεται από το ορεινό χωριό Κολλίνες της Αρκαδίας όπου ο όμιλος διατηρεί την οικολογική φάρμα “A. Farm”. Ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάγεται από το Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας και έχει αφήσει τον συνεταίρο του να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Μπάκος – Καϋμενάκης: Γιατί επενδύουν στην Intrakat

Ανακοίνωση σχετικά με την επένδυση στην Intrakat αλλά και τους λόγους που επέλεξαν την κατασκευαστική εταιρεία εξέδωσαν οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται:

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας, Winex Investments Limited (Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου, είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Intrakat, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex και επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο Intrakat.

Πιστεύουμε στην Intrakat και γι’ αυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ αποκτώντας το 31,7 της εταιρείας.

Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην Intrakat και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Intrakat, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της.

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της Intrakat το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

ελληνικό κανάλι: Η ιστορία του Action 24

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1990 από την περιφέρεια Μεγάρων Αττικής με την επωνυμία TVM (δηλαδή TV Megara).

Το πρόγραμμα αρχικά περιελάμβανε κυρίως μουσική (βίντεο κλιπ) και διαφημιστικό τηλεμάρκετινγκ και τηλεπωλήσεις. Δύο χρόνια αργότερα άλλαξε όνομα και το TVM μετονομάστηκε σε TV Magic . Το 1993 οι εγκαταστάσεις του καναλιού μεταφέρθηκαν στον Πειραιά .

Το 1994 αποχώρησε από τη μετοχική σύνθεση, ο ιδρυτής Σωτήρης Παπαηλιάς και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του σταθμού εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Ανδρέα Ζυγούρα.

Το 1995 μετονομάστηκε σε Magic Piraeus και αργότερα το 1998 Magic TV , και έγινε επίσης μια ριζική αλλαγή στο πρόγραμμά του. Από τον σταθμό, που μετέδιδε μόνο βίντεο κλιπ και τηλεμάρκετινγκ, μετατράπηκε σε ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό με εξειδίκευση στην κεντρική πολιτική και τις τοπικές ειδήσεις κυρίως του Πειραιά.

Το 2000 ο σταθμός αγοράστηκε από τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και μετέδωσε κυρίως αθλητικό περιεχόμενο και εκπομπές του ομίλου Ολυμπιακός CFP .

Το πρόγραμμα του σταθμού περιελάμβανε μια σειρά από αθλητικά προγράμματα, αθλητικές μεταδόσεις (όπως EuroLeague και WWE ), και ενημερωτικά προγράμματα.

Το Magic TV έχει καθιερωθεί ως το κανάλι της ομάδας φιλάθλων Ολυμπιακός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιά με δημοφιλή μετάδοση ΘΥΡΑ 7 με ολοκαίνουργιο Όμιλο Φιλάθλων Πειραιά με τους οργανωμένους followers, Τάκη Τσουκαλά, συζητήσεις, σχόλια γύρω από την ομάδα, αλλά και με επικοινωνία με οπαδούς και για αρκετή ώρα μετέδιδε τους αγώνες του ομίλου του Ολυμπιακού Ομίλου Φιλάθλων Πειραιά σε όλα τα αθλήματα.

Τον Μάιο του 2008 το κανάλι μετονομάστηκε σε Sport TV και μεταδίδει τα περισσότερα διαφορετικά αθλήματα από όλο τον κόσμο και τον Ιανουάριο του 2013 ο σταθμός άλλαξε ιδιοκτησία και σταδιακά το Sport TV μετονομάστηκε σε Action 24 . Συνεχίζεται μέχρι σήμερα αλλά δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον Όμιλο Φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιά.

Μέτοχος και πρόεδρος του σταθμού είναι ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Τον Απρίλιο του 2017 το κανάλι (Δράση 24) εμφανίστηκε στην COSMOTE TV. Τελείωσε το συμβόλαιο με τη NOVA TV. Το Action 24 ήταν στην COSMOTE TV για μια εβδομάδα αλλά μια εβδομάδα αργότερα αφαιρέθηκε καθώς φαινόταν να υπάρχει αποκλειστική συνεργασία του Action 24 με τη Nova.ελληνικό κανάλι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ