Η νέα Κυριακή με ανοικτά μαγαζιά πριν τα Χριστούγεννα

Πλησιάζει η νέα Κυριακή για το 2023 με ανοικτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Η νέα Κυριακή με ανοικτά μαγαζιά πριν τα Χριστούγεννα

Τα ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή είναι ένα γεγονός, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή διχάζει αρκετό κόσμο, ωστόσο για πολλούς καταναλωτές η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους.

Η νομοθεσία στη χώρα μας ορίζει πως συγκεκριμένες Κυριακές μέσα στη διάρκεια του χρόνου θα είναι ανοιχτά, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν αποτελεί νόμιμη διαδικασία, καθώς η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης.

Οι δύο απ’ αυτές τις Κυριακές είναι μέσα στα Χριστούγεννα και το συγκεκριμένο θέμα με τα ανοικτά μαγαζιά διχάζει πολύ κόσμο, όμως για ορισμένη κατηγορία καταναλωτών αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να ψωνίσουν.

Πιο αναλυτικά πάντως πρόκειται για την Κυριακή πριν από Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα).

Ποιες Κυριακές θα έχουμε ανοικτά μαγαζιά

Αργεί η επόμενη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά, καθώς δεν ισχύουν πια οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ευκαιρία για… φθηνές αγορές θα έχουμε την Black Friday που έρχεται τέλη Νοέμβρη.

Αν και το θέμα της Κυριακής με ανοιχτά μαγαζιά διχάζει τον εμπορικό κόσμο, καθώς η 7η μέρα της εβδομάδας θεωρείται ημέρα ξεκούρασης, όμως για μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού αποτελεί μία ευκαιρία για ψώνια και βόλτα.

Η νομοθεσία στην Ελλάδα ορίζει συγκεκριμένες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά, με τις δύο από αυτές να έρχονται προσεχώς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για την Κυριακή πριν από Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα).

24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.

Καθώς όμως η 24η Δεκεμβρίου είναι παραμονή Χριστουγέννων, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει περιορισμός ως προς το ωράριο, ή θα ληφθεί απόφαση να ανοίξουν και μία Κυριακή πριν, στις 17 Δεκεμβρίου με κανονικό ωράριο 11:00 – 20:00.

Έπειτα για το 2024, η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά θα είναι αυτή των χειμερινών εκπτώσεων.