Έσκασε voucher 200 ευρώ: Σχεδόν όλοι δικαιούχοι, αίτηση με taxisnet

Τουρισμός για όλους 2023: Προ των πυλών βρίσκεται η εφαρμογή του προγράμματος διακοπών για το 2023 «Τουρισμός για όλους» με voucher ύψους έως και 200 ευρώ. Δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος είναι όλοι όσοι πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις και οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα τέλη του Ιουνίου. Αντίστροφα μετράει ο […]

Έσκασε voucher 200 ευρώ: Σχεδόν όλοι δικαιούχοι, αίτηση με taxisnet

Τουρισμός για όλους 2023: Προ των πυλών βρίσκεται η εφαρμογή του προγράμματος διακοπών για το 2023 «Τουρισμός για όλους» με voucher ύψους έως και 200 ευρώ.

Δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος είναι όλοι όσοι πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις και οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα τέλη του Ιουνίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου για το voucher των 200 ευρώ.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις.

Τουρισμός για όλους 2023: Μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης οι τυχεροί

Πιο αναλυτικά, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης από το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Έτσι, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Να έχετε υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά σας να εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια όπως ορίζονται στον πίνακα της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της σχετικής ΚΥΑ

Με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε προσωρινό πίνακα, στον οποίο αναγράφονται: ο κωδικός αριθμός της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους. Ο οριστικός πίνακας δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα διαμορφώνεται με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων του προσωρινού πίνακα.

Για κάθε δικαιούχο του προγράμματος, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα εκδοθεί με ημερομηνία λήξης την 30/06/2023 και για το ποσό των 150 ευρώ, ενώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ καθώς και δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσει κάποιος να κάνει αίτηση, πέρα από τις προϋποθέσεις, πρέπει να πληρεί και τα απαραίτητα εισοδηματικά κριτήρια, που είναι τα εξής:

Ατομικό εισόδημα (και μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα

«Πέφτει» η επισκεψιμότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη λόγω τιμών

Μύκονος και Σαντορίνη σημειώνουν αξιόλογη πτώση στην τουριστική κίνηση, με επισκέπτες που έχουν φτάσει στα νησιά, να περιγράφουν την εμπειρία τους, σημειώνοντας ότι δε θα ήταν ξανά στις επιλογές τους.

Πτώση στην τουριστική κίνηση

«Μετά το ταξίδι μας στη Σαντορίνη, πιστεύω πως είναι 100% υπερεκτιμημένη και θα το εξηγήσω», λένε διάσημοι YouTubers.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις αφίξεις, με τοπικά ΜΜΕ του νησιού να αναφέρουν πως: «-22% η κίνηση των πτήσεων στη Σαντορίνη σε σχέση με το 2019».

Ανάλογη πτώση και στη Μύκονο, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην στα νησιά που έκαναν και κάνουν πρωταθλητισμό στην ακρίβεια σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση.

«Πτώση της κίνησης 20% στη Μύκονο. Το καλοκαίρι του 2023 δε φαίνεται να είναι αυτό που αναμενόταν για την τουριστική αγορά της Μυκόνου», σημειώνουν ΜΜΕ του νησιού, συμπληρώνοντας:

«Καθώς τελευταία, μεταξύ των τουριστών υψηλών βαλαντίων, κυριαρχεί το κριτήριο value for money, επικρατεί η άποψη ότι ειδικά η Μύκονος και κατά δεύτερο λόγο η Σαντορίνη, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το εκρηκτικό τουριστικό momentum της χώρας».

«Είναι όμορφο, ναι, αλλά για την τιμή που πληρώνεις δεν μπορώ να πω πως αξίζει. Για έναν ολόκληρο μήνα πήγαμε στην Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο και Ελλάδα. Για εμένα και τη σύζυγό μου κόστισε 6.500 δολάρια συνολικά. Ένας φίλος μου πήγε στη Σαντορίνη τον Ιούλιο με τη φίλη του και οι διακοπές κόστισαν για 10 ημέρες 7.000 δολάρια το άτομο», σημειώνουν επισκέπτες.

Φθηνότεροι προορισμοί κερδίζουν τους άλλοτε φανατικούς των νησιών

Τα νησιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατάσταση που τα ίδια δημιούργησαν, λένε οι ειδικοί. Ανεβάζοντας εξωφρενικά τις τιμές, απαγόρεψαν στους Έλληνες να τα επισκέπτονται και έγιναν προορισμός αποκλειστικά για ξένους, μόνο που και οι ξένοι δε μοιάζουν πια διατεθειμένοι να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά.

«Η πτώση φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού high-luxury τουρισμού, έχουν προ πολλού γίνει απαγορευμένοι τόποι για τους Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι εκεί για να καλύψουν το κενό της κίνησης αφού επιλέγουν άλλους ελληνικούς ή και ξένους φθηνότερους προορισμούς», αναφέρουν ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό της αυτοπεποίθησης που νιώθανε οι τουριστικοί επιχειρηματίες, πως
στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ήδη τρέχει, ούτε από τη Μύκονο ούτε από τη Σαντορίνη υπάρχει προσφορά καταλυμάτων.

Διεθνείς αφίξεις για τον Απρίλιο 2023
Σύνολο χώρας: +14,6%
Μύκονος: -29%
Σαντορίνη: -6.4%
Ρόδος: +31,2%
Θεσσαλονίκη: +26,8%
Αθήνα: +17,4%
Μύκονος – Σαντορίνη
Τζίρος: Απρίλιος-Μάιος -15 έως -20%

Τουρισμός: Το πρόβλημα δεν είναι οι τιμές, αλλά οι υποδομές

Καθώς οι τουρίστες κάνουν πλέον μαζικά την εμφάνισή τους στα νησιά αλλά και την ενδοχώρα, φουντώνει ξανά η κουβέντα για το πόσο ακριβές είναι πλέον οι διακοπές και ότι πλέον είναι απρόσιτες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων.

Και αντικειμενικά, με την εκτίναξη των τιμών λόγω του πληθωρισμού που πλέον «χτυπά» τα τρόφιμα, οι πολυήμερες διακοπές έχουν γίνει «ακριβό σπορ». Θα πρέπει όμως να πάρουμε απόφαση ότι, αν θέλουμε όντως να κάνουμε ρεκόρ εισπράξεων από τον τουρισμό, το προϊόν μας δεν μπορεί να είναι φθηνό. Ή για να το πω πιο σωστά, υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν- περιοχές της Ελλάδας που δεν θα απευθύνονται στο μέσο Έλληνα.

Από την άλλη, η χώρα μας έχει κυριολεκτικά χιλιάδες επιλογές για διαμονή και εστίαση, οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Μια αναζήτηση μπορεί να φέρει καταλύματα με τιμές πολύ πάνω από 1.000 ευρώ τη βραδιά και άλλα, εξαιρετικά αξιοπρεπή, με κόστος αρκετά κάτω από 100 ευρώ.

Αντίστοιχες διαφορές υπάρχουν και στην εστίαση, επιβεβαιώνοντας ότι «δεν είναι όλα για όλους». Και αυτό δεν είναι κακό, υπό την αίρεση ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι τυπικοί στις φορολογικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν σωστά.

Αυτό που όμως μας αφορά όλους και είναι το μεγαλύτερο κατ’ εμέ ζήτημα είναι οι υποδομές. Η χώρα μας δεν φτιάχτηκε για να αντέχει τόσο μεγάλο αριθμό αφίξεων. Και υπάρχουν περιοχές που πραγματικά εκτινάχθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι υποδομές να υστερούν σε σχέση με την υπόλοιπη ανάπτυξη.

Δρόμοι, λιμάνια, βιολογικοί καθαρισμοί, αποκομιδή σκουπιδιών και βέβαια οι -δυστυχώς επίκαιρες υποδομές υγείας- είναι λίγα μόνο από τα μέτωπα στα οποία η χώρα έχει φτάσει πλέον σε κρίσιμο σημείο. Και είναι υποδομές που αφορούν το σύνολο των επισκεπτών, ανεξαρτήτως βαλαντίου, καθώς και τους μόνιμους κατοίκους, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν φθάσει να μην μπορούν να ζήσουν στο σπίτι τους.