Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήMediaΈσκασε η βόμβα για Cosmote και Vodafone - Δείτε τι συνέβη

Έσκασε η βόμβα για Cosmote και Vodafone – Δείτε τι συνέβη

Cosmote Vodafone: Η μεγάλη συμφωνία είναι προ των πυλών ανάμεσα σε Wind και Nova, κάτι που επηρεάζει τις αγορές.

Έως τα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Wind με τη NOVA.

H NOVA, λαμβάνοντας “κληρονομιά” τους συνδρομητές της Wind, θα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Έχοντας ήδη ενοποιηθεί κάτω από μια κοινή διοικητική ομάδα, η υλοποίηση της συγχώνευσης, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, συνεχίζεται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Έως τον Σεπτέμβριο, η NOVA θα έχει αποχωρήσει από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Κάντζας, με επιμέρους τμήματα της εταιρείας να μεταφέρονται σε Παιανία, Καλλιθέα και Ταύρο.

Η μητρική εταιρεία, η United Group, μέσω της κοινής εταιρικής ανακοίνωσης NOVA – Wind, επανέλαβε χθες την πρόθεσή της να επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς, όπως το δίκτυο οπτικών ινών, η πανελλαδική κάλυψη 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.

Έμφαση στη συνδρομητική τηλεόραση, με “όπλο” την Premier League

Η NOVA υποστήριξε ότι θα “δράσει καταλυτικά στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία” και θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία των πελατών της, μέσω του περιεχομένου της EON, παρέχοντας στους συνδρομητές πλούσιο περιεχόμενο, με “κορωνίδα” την αγγλική Premier League για τις επόμενες 6 σεζόν.

Η NOVA, η οποία στα τέλη του 2020 διέθετε 318.629 πελάτες λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης σε Ελλάδα και Κύπρο, εστιάζει την εμπορική πολιτική της σε συνδυαστικά πακέτα συνδρομητικής και σταθερής τηλεφωνίας, με επίκεντρο την αγγλική Premier League.

Για παράδειγμα και ενόψει της έναρξης της ποδοσφαιρικής περιόδου, ξεκίνησε το λανσάρισμα πακέτων από 31 ευρώ έως 45,3 ευρώ το μήνα με πακέτα Fiber 50 και 100, με στόχο την ενίσχυση μεριδίων αγοράς, όχι μόνο στη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά και στη σταθερή τηλεφωνία.

Από την πλευρά της και η Wind, η οποία καταλαμβάνει την 3η θέση στην εγχώρια αγορά κινητής, λανσάρει συνδυαστικά εμπορικά πακέτα (κινητή + σταθερή τηλεφωνία με δίκτυο οπτικής ίνας + κανάλια της ΕΟΝ) από 32 ευρώ έως 59 ευρώ το μήνα.

Cosmote Vodafone: Τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου Wind και Nova

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία την United Group, η Wind ενσωματώθηκε πλήρως τον Ιανουάριο, συνεισφέροντας στο πρώτο τρίμηνο του έτους έσοδα 140 εκατ. ευρώ (+6%), ενώ η NOVA έσοδα 60 εκατ. ευρώ (-1%).

Αντίστοιχα, τα ΕΒΙΤDAal της Wind ανήλθαν στα 39,2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 22%, ενώ της NOVA στα 17 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1%.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Wind ανήλθαν στα 34 εκατ., ήτοι μείωση 3%, ενώ της NOVA στα 19 εκατ., ήτοι αύξηση 208%.

Αντίστοιχα, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή ανήλθε στη Wind και στην κινητή τηλεφωνία στα 13 ευρώ και στο ευρυζωνικό ίντερνετ στα 19,1 ευρώ, ενώ στη NOVA και τη συνδρομητική τηλεόραση στα 18,4 ευρώ.

Τέλος, για την Wind Hellas, η United Group ανέφερε ότι είναι ένας από τους τρεις παρόχους ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, με ιδιόκτητο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και περίπου 3,4 εκατ. συνδρομητές στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: capital.gr

Τέλος η Wind! Αλλάζει το όνομά της – Πως θα ονομάζεται πλέον

Wind: Αλλάζει το όνομα της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Δείτε στο newsme.gr πως θα ονομάζεται σε λίγο καιρό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία της Wind με τη Nova.

Συγκεκριμένα, μετά από κοινή απόφαση, η Nova και η Wind Ελλάς, μέλη της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποφάσισαν μετά τη συγχώνευση να βρίσκονται κάτω από την κοινή… ταμπέλα της Nova.

Όλες οι αλλαγές αναμένεται να έχουν γίνει μέχρι το τέλος

Wind: Συνεργασία που δυναμώνει και τους δύο

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova, θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς και ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η νέα εποχή για τη Νova θα κορυφωθεί μέσα από ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. Το επενδυτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (Fiber to the Home) και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου 5G.

Η “Nova” συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς των δύο εταιρειών, με την τεχνογνωσία της United Group και με απόλυτα πελατοκεντρική φιλοσοφία, θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα.

Η “Nova” θα δράσει καταλυτικά στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία, θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία των πελατών της μέσω του περιεχομένου της EON – της κορυφαίας πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα παρέχει στους συνδρομητές αποκλειστικά «εισιτήριο διαρκείας» για όλους τους αγώνες της Premier League, για τις επόμενες 6 σεζόν.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova – Wind δήλωσε: «Η Nova και η Wind βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη συγχώνευσή τους σε μια εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova. Με πολυετή και πολυσχιδή εμπειρία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του τηλεοπτικού θεάματος, με σημαντικές επενδύσεις, αλλά και με πελατοκεντρική φιλοσοφία, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Cosmote Vodafone: Αύξησε του συνδρομητές της η Vodafone

Aύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή τηλεφωνία και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Vodafone.

Η επάνοδος των τουριστικών ρευμάτων έφερε νέα ιστορικά υψηλά στη χρήση, καθώς και υψηλότερα έσοδα περιαγωγής, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απώλεια από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής.

Ειδικότερα, τα έσοδα για το οικονομικό έτος Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022, παρέμειναν σταθερά σε ετήσια βάση στα 925 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα όμως από υπηρεσίες να εμφανίζονται αυξημένα κατά 3%. Έφτασαν τα 858 εκατ. ευρώ από 837 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020-2021.

Από την άλλη πλευρά, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 228 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 55 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, οπότε και διαμορφώθηκε στα 283 εκατ. ευρώ. Μείωση η οποία αποδίδεται στην εφάπαξ καταβολή συσσωρευμένων υποχρεώσεων από παρελθόντα έτη που σχετίζονται με την καθολική υπηρεσία. Χωρίς αυτή την εφάπαξ καταβολή, η προσαρμοσμένη κερδοφορία θα εμφάνιζε αύξηση 3%.

Cosmote Vodafone: Πήρε 145.000 νέους πελάτες

Όσον αφορά στην πελατειακή βάση της κινητής, αυτή αυξήθηκε κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατ., με την εταιρεία να έχει επιτύχει την προσθήκη 145.000 νέων πελατών καρτοκινητής και 38.000 συνδρομητών συμβολαίου, οι οποίοι και αποτελούν το 39,3% της βάσης.

Ενώ στη σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η βάση της αυξήθηκε κατά 6.000 και έφτασε τους 972.000 πελάτες, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επίδοση της εταιρείας από τότε που εισήλθε στην αγορά της σταθερής.

Στη χρήση Data, η Vodafone κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ με 185.846 ΤΒ και αύξηση κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (122.219 TB).

Επιπλέον, το APRU γνώρισε μείωση στο τέλος του οικονομικού έτους, φτάνοντας τα 9,9 ευρώ έναντι 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, μειωμένο κατά 4% την ώρα που ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 προσέγγιζε το +9%.Cosmote Vodafone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ