Έρχεται η νέα Κυριακή με ανοικτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Έρχεται η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ.

Έρχεται η νέα Κυριακή με ανοικτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ σύνηθως τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου είναι κλειστά και το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων έχει διαθέσιμη μία ημέρα να ξεκουραστεί και να περάσει το χρόνο του όπως εκείνο επιθυμεί.

Ωστόσο στις 24 Νοεμβρίου τα μαγαζιά αλλά και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να είναι ανοιχτά, καθώς εκείνη την ημέρα θα είναι η γνωστή σε όλους μας Black Friday, όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ψωνίσει ό,τι θέλει αρκετά πιο φθηνά.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου όπου είναι και η τελευταία ημέρα πριν από την πρωτοχρονιά (01/01/2024).

Πάντως να αναφέρουμε επίσης πως τα μαγαζιά και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα έχουν την Cyber Monday, στην οποία οι καταναλωτές θα μπορέσουν να αγοράσουν όσα προϊόντα θελήσουν με προσφορές, καθώς το συγκεκριμένο είναι ένα παραδοσιακό φαινόμενο εκείνη τη μέρα.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα έχουν σούπερ εκπτ΄ώσεις ελέω Black Friday ενώ την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου οι καταναλωτές θα επωφεληθούν των προσφορών που “φέρνει” παραδοσιακά η Cyber Monday.

Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ – Δείτε τις ημερομηνίες αναλυτικά

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σχεδόν μία εβδομάδα πριν την Black Friday, και ακτός απροόπτου θα συνεχιστούν και τη νεπόμενη ενδομάδα, καθώς τη Δευτέρα μετά τη Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου, είναι και η Cyber Monday. Η ζήτηση φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, και εκτιμάται ότι θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο σε ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, όπως συμβαίνει συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Προαιρετικά ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου λόγω Black Friday

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 5039/2023, επιτρέπεται η λειτουργία, προαιρετικά, των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου ήτοι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το διάστημα από Παρασκευή 24.11.2023 έως και την Δευτέρα 27.11.2023 θα είναι τετραήμερο με προσφορές προϊόντων από τα εμπορικά καταστήματα.

Οι υπόλοιπες Κυριακές του 2023 που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Για δύο Κυριακές αναμένεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, συγκεκριμένα κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων

-24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
-31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.

Η Black Friday 2023 είναι προ των πυλών και οι εκπτώσεις που… διαφημίζονται περνάνε από το «κόσκινο» των πελατών.
Η Black Friday για πολλές επιχειρήσεις έχει ξεκινήσει ήδη, όμως η ημερομηνία που έχει «κυκλώσει» το αγοραστικό κοινό είναι η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος που είναι αποφασισμένος να ψωνίσει, μπορεί να «συγκρίνει» τις τιμές των προϊόντων με τις τιμές που υπήρχαν προ εκπτώσεων, με λίγα κλικ.

Συγκεκριμένα, μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο στο «Internet History» και ένα κλικ στην ιστοσελίδα «Wayback Machine» (Internet Archive) «αποκαλύπτουν» τις τιμές προ εκπτώσεων… και όχι μόνο.

Έτσι, εάν κάποιος έχει «σταμπάρει» ένα προϊόν, μπορεί να βάλει το url του προϊόντος στην ιστοσελίδα Wayback Machine και να τσεκάρει προηγούμενες τιμές που έχουν καταγραφεί.

Αφού «κλικαριστεί» το url, τότε εμφανίζεται μία σελίδα που ενημερώνει τον καταναλωτή για τις φορές που έχει καταγραφεί η τιμή του προϊόντος που τον ενδιαφέρει, στο ηλεκτρονικό κατάστημα που επισκέφθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείτε για την Black Friday 2023 είναι να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε και να μην περιμένετε να βγουν οι εκπτώσεις. Έτσι, θα γνωρίζετε από τώρα την τιμή και αν όντως αξίζει να «βιαστείτε».

Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς… θα χρειαστείτε μερικά κλικ.