Επιδότηση 17.500 ευρώ για ταξί – Ποιοι μπορούν να τα πάρουν

Ταξί: Μοιράζονται χρήματα από το κράτος σε οδηγούς ταξί με συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις. Δείτε στο newsme.gr ποιοι τα παίρνουν. Τη δυνατότητα να εισπράξουν πολλές χιλιάδες ευρώ θα έχουν πολλοί οδηγοί ταξί στην Ελλάδα. Ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα μοιραστούν τα λεφτά; Δείτε αναλυτικά… Ποιοι οδηγοί ταξί παίρνουν έως 17.500 ευρώ Το […]

Επιδότηση 17.500 ευρώ για ταξί - Ποιοι μπορούν να τα πάρουν

Ταξί: Μοιράζονται χρήματα από το κράτος σε οδηγούς ταξί με συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις. Δείτε στο newsme.gr ποιοι τα παίρνουν.

Τη δυνατότητα να εισπράξουν πολλές χιλιάδες ευρώ θα έχουν πολλοί οδηγοί ταξί στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα μοιραστούν τα λεφτά;

Δείτε αναλυτικά…

Ποιοι οδηγοί ταξί παίρνουν έως 17.500 ευρώ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι ξεκινά σήμερα, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, η εμβληματική δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ», καθώς από τις 9 Ιανουαρίου 2023 αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και παράλληλα τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης https://prasinataxi.gov.gr

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31 Δεκεμβρίου 2023

Η νέα δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.

Mε το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες οχήματος ΤΑΞΙ, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ΤΑΞΙ καθώς και της αγοράς και εγκατάστασης «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση (οικολογικό bonus) ανέρχεται σε ποσοστό 40%, με το μέγιστο ποσό να αγγίζει τις 17.500 ευρώ και την υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ, να επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ.

Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Απίθανη υπόθεση με απάτη σε ταξί

Ένα νέο αδιανόητο κόλπο που έχουν επινοήσει ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί ταξί για να «κλέβουν» τους πελάτες τους μας διέψευσε για ακόμη μια φορά.

Όλα αυτά φαίνεται πως προκύπτουν μετά την σύλληψη ενός οδηγού ταξί για απάτη από τη Διεύθυνση της Τροχαίας.

Οι αρχές έδεσαν την υπόθεση και εντόπισαν τον εξωφρενικό μηχανισμό με τον οποίο ο οδηγός είχε διαμορφώσει το «κόλπο» του για να τα αρπάζει χοντρά από τους ανυποψίαστους πελάτες του.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της είσπραξης κομίστρου μεγαλύτερου από όσο επιτρέπεται και απάτης μέσα από επέμβαση στο ταξίμετρο του.

Πώς, όμως, δρούσε ο συγκεκριμένος ταξιτζής; Ποια ήταν η μεθοδολογία της απάτης που ακολούθησε και πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και ανακάλυψαν το επικερδές για τον ίδιο «κόλπο» του;

Αρχικά πριν απαντήσουμε παρακάτω τα ακόλουθα ερωτήματα, οφείλουν να χτυπήσουμε το καμπανάκι για πολλούς πελάτες που επιλέγουν να μετακινούνται με ταξί.

Δεν είναι πλέον λίγα τα περιστατικά όπου ορισμένοι οδηγοί χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά στα κινητά τους τηλέφωνα και άλλου είδους παρεμβάσεις στα ταξίμετρα και στις ταμειακές τους μηχανές για να παίρνουν περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα φαίνεται πως κύριος στόχος αυτών των επιτήδειων είναι οι τουρίστες οι οποίοι έχουν άγνοια για το πως κινούνται οι τιμές στην αγορά της Ελλάδας, για αυτό και μπορεί πιο εύκολα να πέσουν θύματα εν αγνοία τους!

Ας δούμε ένα πρόσφατο παράδειγμα απάτης από οδηγό ταξί, μου μάλιστα τον οδήγησε στη σύλληψη από τις αρχές.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω πως δρούσε ο εν λόγω οδηγός, πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και μπόρεσαν να εντοπίσουν την απάτη του, τις σοβαρές προειδοποιήσεις από την πλευρά της τροχαίας, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου οι επιβάτες ταξί έχουν πέσει θύματα “πονηρών” οδηγών που θέλουν να τους “κλέψουν” κανονικά βγάζοντας πολλά χρήματα στην πλάτη τους!

Η απίστευτη απάτη από 58χρονο οδηγό ταξί

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνέλαβε, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μοναστηράκι, 58χρονο αλλοδαπός οδηγό Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί).

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με 2 αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Η σύλληψη και τα ευρήματα

Εκτός αυτού, διακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Ο οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη. Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ΤΑΞΙ.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Τα πρόστιμα και οι προειδοποιήσεις της Τροχαίας

Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών Ταξί.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Οδηγός Ταξί: Ας θυμηθούμε μια παλιότερη υπόθεση

Γυρνάμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον Ιούνη και σας θυμίζουμε μια άλλη παρόμοια υπόθεση που είχε κι αυτή οδηγήσει σε σύλληψη ενός οδηγού.

Ας δούμε τι είχε συμβεί τότε:

Ένας οδηγός ΕΔΧ οχήματος (ταξί) συνελήφθη, στην περιοχή του Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να αρνείται τη μίσθωση του οχήματός του σε δύο διαφορετικούς πελάτες, καθότι ο προορισμός τους δεν ήταν της αρεσκείας του.

Στη συνέχεια και ενώ του έγινε σήμα στάσης από το κλιμάκιο των Ο.Ε.Π.Τ.Α., ώστε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, το αγνόησε και κινούμενος παραβίασε διπλή διαχωριστική λωρίδα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού πραγματοποίησε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, τελικά ακινητοποιήθηκε από τους τροχονόμους.

Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο οδηγός κατείχε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, αφού η γνήσια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, καθότι ήταν υπότροπος πειθαρχικών παραβάσεων.

Επιπρόσθετα, δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο από τις 15-3-2022, έχοντας διανύσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περί τα 20.000 km , χωρίς την έκδοση αποδείξεων, με σκοπό την αποφυγή καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Να σημειωθεί ότι, ο συλληφθείς τότε είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.