Επίδομα βενζίνης: Ασχημα νέα! Γιατί χάνεται η επιδότηση

Επίδομα βενζίνης: Δεν είναι και τόσο καλά τα νέα με τα καύσιμα, καθώς η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών να χάνεται κάπου στην πορεία. Συναγερμός στην κυβέρνηση καθώς οι τιμές στα καύσιμα φαίνεται να έχει πάρει ξανά την ανιούσα! Επί ποδός βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα […]

Επίδομα βενζίνης: Ασχημα νέα! Γιατί χάνεται η επιδότηση

Επίδομα βενζίνης: Δεν είναι και τόσο καλά τα νέα με τα καύσιμα, καθώς η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών να χάνεται κάπου στην πορεία.

Συναγερμός στην κυβέρνηση καθώς οι τιμές στα καύσιμα φαίνεται να έχει πάρει ξανά την ανιούσα!

Επί ποδός βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα με το βάρος να έχει πέσει στους λογαριασμούς ρεύματος και πώς οι πολίτες μπορούν να βοηθηθούν για να ελαφρυνθούν από τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και δεύτερο πονοκέφαλο, αυτόν των τιμών των καυσίμων.

Επίδομα βενζίνης: Ασχημα νέα! Γιατί χάνεται η επιδότηση

Το ράλι στην αγορά είναι καθημερινό με την τιμή στην αντλία να έχει ξεφύγει σπάζοντας καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η μέση τιμή της βενζίνης έχει φθάσει πλέον μια ανάσα από τα 2,18 ευρώ, ενώ το diesel στο 1,91 ευρώ με την κρατική επιδότηση των 15 λεπτών να χάνεται κάπου στην πορεία.

Κατά την αρχή της κρατικής επιδότησης, περίπου στις 10 Απριλίου, η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει κοντά στο 1,82 ευρώ/λίτρο όμως μέσα σε περίπου ένα μήνα πωλείται περίπου κατά 10 λεπτά ακριβότερη.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην όγδοη θέση μεταξύ των χωρών με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης καταλαμβάνει τη 16η θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο GlobalPetrolPrices.com, η Ελλάδα είναι η όγδοη ακριβότερη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στο diesel καταλαμβάνει την 16η θέση του σχετικού πίνακα ανάμεσα σε περισσότερα από 160 διαφορετικά κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Petrol Prices, η μέση τιμή που καταγράφεται κατά μέσο όρο παγκοσμίως βρίσκεται στο 1,28 ευρώ/λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης στο 1,25 ευρώ/λίτρο.

Όσο αναφορά τις γειτονικές μας χώρες, στη Βουλγαρία η μέση τιμή της βενζίνης είναι στο 1,526ευρώ/λίτρο, στην Αλβανία στο 1,883 ευρώ/λίτρο, στην Τουρκία στο 1,28 ευρώ/λίτρο ενώ στη Βόρεια Μακεδονία στο 1,433 ευρώ/λίτρο.

Επίδομα βενζίνης: Προσοχή! Λήγει το κουπόνι Fuel Pass (Ημερομηνία)

Επίδομα βενζίνης: Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση για το fuel pass, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. 

Μέχρι πότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε…

Όλοι οι δικαιούχοι ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους μπορούν πλέον να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass.

Προκειμένου να λάβουν την κάρτα για την ενίσχυση και το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Μέχρι σήμερα Τετάρτη 11/5 έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα fuel pass για την επιδότηση καυσίμων, 2.292.736 αιτήσεις εκ των οποίων οι 1.647.269 έχουν ήδη πιστωθεί, ενώ άλλες 310.448 βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Η επιδότηση καυσίμων, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Συνεχίζεται από την περασμένη Τρίτη η διαδικασία αιτήσεων για το επίδομα βενζίνης.

Μετά το μπάχαλο με το ΦΕΚ, τα ΑΦΜ και τις προθεσμίες, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr έχει πλέον ανοίξει για όλους, χωρίς να έχει σημασία ο λήγοντας αριθμός του ΑΦΜ.

Έτσι, όσοι έχασαν τις ημερομηνίες, μπορούν πια -όπως και από την πρώτη μέρα μέσω πιστοποιημένου υπαλλήλου στα ΚΕΠ- να κάνουν την αίτησή τους και να πάρουν το Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Επίδομα βενζίνης: Η ημερομηνία λήξης του Fuel Pass

Όταν κάνετε την αίτηση για το Fuel Pass, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε πώς θέλετε να σας πιστωθεί το ποσό. Έχετε δύο επιλογές:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
  • σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα, την οποία αποθηκεύετε στο smartphone σας, τότε έχετε ένα μπόνους έξτρα 5 ευρώ για δωρεάν καύσιμα.

Όμως, με αυτόν τον τρόπο έχετε και ημερομηνία λήξης για να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 και το ποσό που δικαιούστε μπορεί να διατεθεί αποκλειστικά για βενζίνη.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα πιστωθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορεί αν μην έχετε το μπόνους, όμως δεν έχετε ημερομηνία λήξης, αλλά και μπορείτε να ξοδέψετε ποσό οπουδήποτε και για να καλύψετε όποια άλλη ανάγκη εσείς θέλετε.

Επίδομα βενζίνης: Πότε λήγει το κουπόνι Fuel Pass (Ημερομηνία)

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Επίδομα βενζίνης πληρωμή: Ανατροπή με την αίτηση για το Fuel Pass στο vouchers.gov.gr

Επίδομα βενζίνης: Συνεχίζονται για… όλους οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass, ενώ πλέον έχουμε και μια ανατροπή!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο της πλατφόρμας!

Ανοιχτή για όλους είναι από χθες η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για το επίδομα βενζίνης.

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι αιτήσεις για το Fuel Pass έφτασαν τις 962.000 ενώ οι πληρωμές άγγιξαν τα 11 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέχρι την Τρίτη αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο της πλατφόρμας, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ψηφιακή κάρτα αλλά ξεκαθαρίζεται πως είναι μόνο για την αγορά καυσίμου.

Gov.gr επιδοτηση καυσιμων: Κάνε αίτηση ΕΔΩ – Πάρε το επίδομα βενζίνης

Επιδοτηση καυσιμων: Συνεχίζεται η διαδικασία για το επίδομα βενζίνης στη χώρα. Αναλυτικές οδηγίες για να πάρετε τα χρήματα.

Η ώρα του επιδόματος βενζίνης έφτασε αφού άνοιξε η πλατφόρμα για να το κάνετε δικό σας.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε τον ιστότοπο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, για την επιδοτηση καυσιμων.

Η διαδικασία των αιτήσεων προχώρησε τις πρώτες μέρες με βάση τον ΑΦΜ των πολιτών.

Πλέον έχει απελευθερωθεί η διαδικασία και αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι.

Επίδομα βενζίνης πληρωμή: Τότε κάνετε αίτηση

Σήμερα 30/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Χθες 29/4/2022 αίτηση μπορούσαν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9.

Προχθές 28/4/2022 αίτηση μπορούσαν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7.

Στις 27/4/2022 αίτηση κατέθεσαν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3, 4, 5.

Στις 26/4/2022 αίτηση κατέθεσαν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0, 1, 2.

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα καθώς και ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά πατήστε ΕΔΩ.

Επιδοτηση καυσιμων: Τα βήματα για την αίτηση

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης:

Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας Fuel Pass

1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

2. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Επίδομα βενζίνης: Fuel Pass: Όλα όσα χρειάζεστε

• τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet

• τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και

• τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου

• εφόσον επιλέξετε ως μέθοδος χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού που είστε συνδικαιούχος.

Gov.gr βενζινη αιτηση: Τα χρήματα που θα πάρετε

50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

Βορείου Αιγαίου,

Νοτίου Αιγαίου,

Ιονίων Νήσων,

Κρήτης,

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,

Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Επίδομα βενζίνης – Gov.gr αίτηση: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Μόνο αυτοί μπορούν να αιτούνται την χορήγηση επιδόματος βενζίνης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022.

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το όχημα να είναι:

σε κυκλοφορία,

ασφαλισμένο και

να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την ΑΑΔΕ,

Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την ΑΑΔΕ,

Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας-μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος

Επίδομα βενζίνης πληρωμή: Gov.gr βενζινη αιτηση – Επιδομα βενζινης: Πως μπορείτε να πάρετε τα χρήματα

Το επιδομα βενζινης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Διαδικασία πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Ο δικαιούχος μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (email, κινητό τηλέφωνο) ενώ συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του και αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον λογαριασμό αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης;

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην  άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την ημ/νία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Fuel Pass – Επίδομα βενζίνης πληρωμή: Έτσι θα παρακάμψετε τη διαδικασία με τα ΑΦΜ

Η διαδικασία αίτησης και έκδοσης της κάρτας καυσίμων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου- δικαιούχου, χωρίς την τήρηση των προθεσμιών βάσει ΑΦΜ

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου,

τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του ΑΦΜ της εκμισθώτριας εταιρείας,

τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου, το οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή δήλωσης του επιθυμητού τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

Κάνε ΕΔΩ αίτηση για το επίδομα βενζίνης – επιδοτηση καυσιμων

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα καθώς και ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά πατήστε ΕΔΩ.

Πού και πως το χρησιμοποιώ;

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.
Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Είμαι επιχειρηματίας-πρατηριούχος; Πως λειτουργεί ως προς την επιχείρησή μου το Fuel Pass και πότε θα λάβω τα χρήματα;

Η χρήση της άυλης κάρτας Fuel Pass είναι πανομοιότυπη με οποιαδήποτε άλλη κάρτα χρησιμοποιείται μέσω POS.

Η ενίσχυση (επιδοτηση καυσιμων) αφορά μόνο ΙΧ οχήματα;

Ναι, η δράση αφορά μόνο οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι πληροί τα κριτήρια με την κοινή φορολογική του δήλωση, δικαιούνται και οι δύο την ενίσχυση σε περίπτωση κατοχής δύο ξεχωριστών οχημάτων από τον καθένα εξ’ αυτών;

Ναι, το κάθε μέλος θα πρέπει να κάνει χωριστή αίτηση και να αναφέρει το δικό του όχημα στην αίτησή του. Το μέλος που κάνει το αίτημα θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία ή την συνιδιοκτησία του οχήματος.

Που μπορώ να απευθυνθώ για ερωτήματα ή διευκρινήσεις για την λειτουργία της πλατφόρμας;

Για τυχόν ερωτήματα ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 215 560 5150
Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00