Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΤουρισμόςΕπιδομα τουρισμου 150 ευρω: Αυτά θα είναι τα κριτήρια! Έτσι θα βγουν...

Επιδομα τουρισμου 150 ευρω: Αυτά θα είναι τα κριτήρια! Έτσι θα βγουν οι δικαιούχοι

Επιδομα τουρισμου 150 ευρω: Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” πλησιάζει και γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τα κριτήρια του προγράμματος είπε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε 200.000 δικαιούχους, μέσω ενός voucher που θα τους παραχωρηθεί αξίας 150 ευρώ. Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass

Το χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος είναι πως θα μπορεί να αξιοποιηθεί και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Επιδομα τουρισμου 150 ευρω: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα – Τα εισοδηματικά κριτήρια

«Το πρόγραμμα ξεκινάει από 1η Ιουλίου», είπε η Σοφία Ζαχαράκη και διευκρίνισε ότι, «το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το ’20 και το ’21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου. Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια.

Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί», είπε η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Επιδομα τουρισμου 150 ευρω: Με κλήρωση οι δικαιούχοι

Όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη, «η εγγραφή θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας του “Τουρισμού για Όλους”, εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000».

Από φέτος το πρόγραμμα γίνεται πιο απλό, πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό.

«Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά», ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Τέλος, η υφυπουργός τουρισμού σημείωσε ότι, «οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος Ιουνίου, ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα, από αρχές Ιουλίου και μετά να αξιοποιήσουν τα ποσά».

Τουρισμος για ολους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

Πότε κάνουμε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, όπως τόνισε και παραπάνω η Υφυπουργός Τουρισμού.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου, με τον κ. Φραγκάκη να δίνει ως πιθανότερες τις ημερομηνίες 4 με 5 Ιουλίου.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Τουρισμος για ολους: Οι δηλώσεις Υπουργού για το πρόγραμμα

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί – ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια – τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του “Freedom Pass”, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Όλα όσα ισχύουν μέχρι τις 31 Ιουλίου για τον κοινωνικό τουρισμό

Μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού να κλείσουν τις διακοπές τους σε περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Αυτά είναι τα καταλύματα

Μπορείτε να δείτε όλα τα καταλύματα του Κοινωνικού Τουρισμού πατώντας ΕΔΩ.

Πώς κλείνω ξενοδοχείο για 12 διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι που έχουν πραγματοποιήσει ήδη διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των παραπάνω δήμων, αλλά δεν έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να κάνουν νέο συμφωνητικό.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι:

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, αφού συνεννοηθούν με τον πάροχο για την κράτηση του δωματίου, θα απευθύνονται στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Χαλκίδας ([email protected] 22210-25081, 22210-60303) και θα ενημερώνουν για την πρόθεσή τους να διαμείνουν στο συγκεκριμένο κατάλυμα.

Το ΚΠΑ2 Χαλκίδας θα ενημερώνει εγγράφως τον πάροχο για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει στο κατάλυμα ο δικαιούχος.

Θα υπογράφεται νέο ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα διαβιβάζεται από τον πάροχο στην υπηρεσία μαζί με το έντυπο αναγγελίας άφιξης την ημέρα της άφιξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ