Επίδομα παιδιού έως 840 ευρώ η έξτρα δόση – Πότε η πληρωμή

Πότε θα πληρωθεί η έξτρα δόση για το επίδομα παιδιού.

Επίδομα παιδιού έως 840 ευρώ η έξτρα δόση - Πότε η πληρωμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο ασχολείται κυρίως με τα ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να καταβληθεί έξτρα δόση για το επίδομα παιδιού.

Στη χώρα μας ζουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν στα κοινωνικά ευάλωτα νοικοκυριά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την οικογένειά τους. Γι’ αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να τους βοηθήσει όσο μπορεί με τη σειρά της.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αναμένεται προς τους δικαιούχους να καταβληθεί ένα επιπλέον ποσό για το επίδομα παιδιού.

Το συγκεκριμένο επίδομα αναμένεται να το θα λάβουν περίπου 800.000 δικαιούχοι και το κόστος ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που θα λάβει τον Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.

Έξτρα δόση για το επίδομα παιδιού περιμένουν οι δικαιούχοι

Επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού θα λάβουν τον Δεκέμβριο 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία αφορά στην εξειδίκευση των μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά, που εξήγγειλε στις 16/11 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι την επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού θα λάβουν περίπου 800.000 δικαιούχοι και το κόστος ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά το συνολικό ποσό (αρχικό ποσό συν επιπλέον μιάμιση δόση) που θα λάβει τον Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Συνεπώς η επιπλέον ενίσχυση αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα και κυμαίνεται από 42 ευρώ έως και 840 ευρώ για μια οικογένεια με 5 τέκνα.

Χατζηδάκης: Η υπεραπόδοση της οικονομίας διευκόλυνε την προσπάθεια μας για το επίδομα παιδιού

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να βρούμε τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η υπεραπόδοση της οικονομίας και κατ’ επέκταση η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού διευκόλυνε την προσπάθεια μας! Τηρώντας πάντοτε τη βασική γραμμή για δημοσιονομική σοβαρότητα και για επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, προχωρούμε σε σημαντικές έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις για 2,3 εκατ. συμπολίτες μας και ειδικότερα προς τις ευάλωτες οικογένειες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους, επειδή έχουμε δοκιμαστεί ως κοινωνία και ως χώρα παρά πολύ από τον λαϊκισμό: να μην ακούει κανείς όλους αυτούς που μπαίνουν σε πλειοδοσίες, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν τα πάντα στους πάντες. Αν σήμερα μπορούμε και δίνουμε έστω και αυτό το ποσό, το καταφέρνουμε γιατί εφαρμόζουμε μια σοβαρή πολιτική. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε»