Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕπιδόματαΕπίδομα έκπληξη 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Επίδομα έκπληξη 200 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Επίδομα: Απρόσμενο… επίδομα 200 ευρώ παρέχεται για πολλούς δικαιούχους μέσω ενός νέου προγράμματος κατάρτισης.

Επίδομα: Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά όλους όσους θέλουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες και διαρκεία 40 ώρες.

Ένα «αβίαστο» επίδομα παρέχεται στους δικαιούχους του και φτάνει τα 200 ευρώ.

Το ποσό των 200 ευρώ δίνεται μέσω προγράμμματος κατάρτισης διάρκειας 40 ωρών.

Επίδομα: Η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.) με στόχο τη συστηματική και συνεχή αναβάθμιση των επαγγελματικών και οριζόντιων δεξιοτήτων των εργαζομένων, συμμετέχει υποστηρικτικά στους Συλλόγους μέλη της που προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Είσαι εργαζόμενος;

Θέλεις να επιμορφωθείς και να αμειφθείς συγχρόνως;
Πληροφορήσου για τα επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 της ΔΥΠΑ. που πραγματοποιούνται από τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.

Είναι προγράμματα κατάρτισης συνολικής διάρκειας 40 ωρών, σε τομείς που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς στην εργασία σου.

Υλοποιούνται σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας, με εκπαιδευτικό επίδομα 5,00€ ανά ώρα κατάρτισης.

Επίδομα: χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιολογητικά και την ακριβή θεματολογία των προγραμμάτων, απευθυνθείτε στον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής σας:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΕΥΕΝΘ)
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ – ΝΕΩΤΕΡ &ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΙΝΔΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Δ.Ε.Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 25/9/2022.

Κόβεται το 800άρι!

Τέλος το επίδομα των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν έστω και με περιορισμούς, ενώ αναλογικό του χρόνου της αναστολής θα είναι το επίδομα, που θα χορηγείται στους εργαζόμενους.

Η σταδιακή επαναφορά στην «κανονικότητα» αλλάζει σημαντικά το τοπίο των ενισχύσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές και διαφοροποιεί τα πακέτα ανακούφισης. Πλέον, έμφαση θα δίδεται στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και όχι στη χορήγηση της άμεσης ενίσχυση των 800 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από τον Μάιο, έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στα εργαλεία που υπάρχουν περιλαμβάνονται:

Η επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία θα καταβληθεί σε μία με δύο εβδομάδες καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η επιλογή των επιχειρήσεων. Μάλιστα δήλωσε ότι μεταξύ των 139.000 επιχειρήσεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περιλαμβάνονται και κάποιες οι οποίες καταγράφουν αύξηση του τζίρου τους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE το οποίο αφορά στη στήριξη της απασχόλησης και από το οποίο εκτιμάται ότι η χώρα μας θα μπορέσει να αντλήσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ
Η παροχή ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ.

Επίσης, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές θα συνεχίσουν να στηρίζονται με βάση το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα. Για εκείνες οι οποίες θα ανοίξουν, θα υπάρξει προσαρμογή των επιδομάτων των 800 ευρώ καθώς εξαρτάται από το χρόνο που θα λειτουργήσουν και πάλι.

Το 800άρι γίνεται 500άρικο

Σε ότι αφορά το επίδομα των 800 ευρώ, δεν θα είναι 800 ευρώ, αλλά θα είναι αναλογικό του χρόνου για τον οποίο θα παραμείνει κλειστή η επιχείρηση και σε αναστολή οι εργαζόμενοι, από την 1η Μαΐου και μετά.

Το επίδομα των 800 ευρώ, που χορηγήθηκε ή θα χορηγηθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, στους δικαιούχους, αφορά στο διάστημα από 15 Μαρτίου μέχρι και 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση το έκτακτο επίδομα είναι 530 ευρώ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, από την 1η Μαΐου και μετά:

Το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή είτε είναι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές είτε υπολειτουργούν.

Το ύψος του επιδόματος θα είναι αναλογικό για όσο διάστημα είναι σε αναστολή. Δηλαδή, αν ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για ένα μήνα θα λάβει 530 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.

Σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις, αυτά που συζητούν τα δύο υπουργεία είναι η κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ ή της αναλογίας που προκύπτει και η αντικατάστασή της με χρηματοδοτικά εργαλεία. Αντί δηλαδή της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ, για ενάμισι μήνα, θα διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια.

Αυτό θα ισχύσει ενδεχομένως και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ βέβαιη είναι η κατάργησή της για όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν έστω και υπό περιορισμούς.

Στα 240 ευρώ το επίδομα στέγασης

Την ενίσχυση του επιδόματος στέγασης των μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προανήγγειλε ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πλαισίου της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, με την ονομασία «Σπίτι μου!», σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το στεγαστικό επίδομα διπλασιάζεται από 120 ευρώ σε 240 ευρώ και διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη φετινή σχολική χρονιά, αφορά 1.000 μαθητές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε εκτενώς στην ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ με κάθε πρόσφορο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής, υπενθυμίζοντας ότι, για πρώτη φορά, έγινε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ.

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι μία σύγχρονη στεγαστική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι η ΔΥΠΑ έκλεισε τις εκκρεμότητες του τ. ΟΕΚ και ολοκληρώθηκαν οι οικισμοί Ελευσίνας-Κέρκυρας, ενώ προχωρά και η ολοκλήρωση των οικισμών με τις εργατικές κατοικίες σε Γρεβενά και Γιαννιτσά.

Ταυτόχρονα, όπως συμπλήρωσε, θα διατεθούν οι κενές κατοικίες (124 κατοικίες), που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ