Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΕκτόξευση για τη Vodafone! Βάζει δύσκολα σε Cosmote και Wind - Τι...

Εκτόξευση για τη Vodafone! Βάζει δύσκολα σε Cosmote και Wind – Τι πέτυχε

Vodafone: Εξαιρετικά δείχνουν να κυλούν τα πράγματα το τελευταίο διάστημα για τη γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας.

Η πολύ καλή της πορεία βάζει σίγουρα δύσκολα στους ανταγωνιστές Cosmote και Wind.

Ειδικότερα, αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή τηλεφωνία και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Vodafone.

Η επάνοδος των τουριστικών ρευμάτων έφερε νέα ιστορικά υψηλά στη χρήση, καθώς και υψηλότερα έσοδα περιαγωγής, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απώλεια από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής.

Ειδικότερα, τα έσοδα για το οικονομικό έτος Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022, παρέμειναν σταθερά σε ετήσια βάση στα 925 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα όμως από υπηρεσίες να εμφανίζονται αυξημένα κατά 3%. Έφτασαν τα 858 εκατ. ευρώ από 837 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020-2021.

Από την άλλη πλευρά, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 228 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 55 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, οπότε και διαμορφώθηκε στα 283 εκατ. ευρώ. Μείωση η οποία αποδίδεται στην εφάπαξ καταβολή συσσωρευμένων υποχρεώσεων από παρελθόντα έτη που σχετίζονται με την καθολική υπηρεσία. Χωρίς αυτή την εφάπαξ καταβολή, η προσαρμοσμένη κερδοφορία θα εμφάνιζε αύξηση 3%.

Vodafone: Πήρε 145.000 νέους πελάτες

Όσον αφορά στην πελατειακή βάση της κινητής, αυτή αυξήθηκε κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατ., με την εταιρεία να έχει επιτύχει την προσθήκη 145.000 νέων πελατών καρτοκινητής και 38.000 συνδρομητών συμβολαίου, οι οποίοι και αποτελούν το 39,3% της βάσης.

Ενώ στη σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η βάση της αυξήθηκε κατά 6.000 και έφτασε τους 972.000 πελάτες, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επίδοση της εταιρείας από τότε που εισήλθε στην αγορά της σταθερής.

Στη χρήση Data, η Vodafone κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ με 185.846 ΤΒ και αύξηση κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (122.219 TB).

Επιπλέον, το APRU γνώρισε μείωση στο τέλος του οικονομικού έτους, φτάνοντας τα 9,9 ευρώ έναντι 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, μειωμένο κατά 4% την ώρα που ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 προσέγγιζε το +9%.

Cosmote: Απίθανη προσφορά με δωρεάν ομιλία

Απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα απολαμβάνουν αυτόματα, από σήμερα, όλοι οι συνδρομητές -υφιστάμενοι και νέοι- των συμβολαίων κινητής COSMOTE GIGAMAX και COSMOTE BUSINESS GIGAMAX. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η COSMOTE αλλάζει τα δεδομένα στα συμβόλαια κινητής, απελευθερώνοντας την επικοινωνία, χωρίς αλλαγή στις τιμές και στηρίζει έμπρακτα τους συνδρομητές της -ιδιώτες και επιχειρήσεις- ώστε να επικοινωνούν ελεύθερα, όπου και αν βρίσκονται.

Παράλληλα, τα COSMOTE GIGAMAX και τα COSMOTE BUSINESS GIGAMAX διαθέτουν επιλογές σε data που φτάνουν έως και τα απεριόριστα, χωρίς κανένα περιορισμό στην ταχύτητα, μέσα από τα κορυφαία δίκτυα 4G και 5G της COSMOTE. Τα ανανεωμένα προγράμματα της COSMOTE απευθύνονται σε όλους, με επιλογές που ξεκινούν από €24, για να έχει ο κάθε συνδρομητής το πρόγραμμα που του ταιριάζει.

«Από σήμερα, οι συνδρομητές μας μιλάνε ελεύθερα. Αναγνωρίζοντας πως η επικοινωνία αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, φέρνουμε μια νέα μέρα στα συμβόλαια κινητής, απελευθερώνοντας την ομιλία προς όλους, για πάντα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Με τον τρόπο αυτό, η COSMOTE ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι συνδρομητές της, φτιάχνοντας έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο Chief Marketing Officer Consumer Segment του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος δήλωσε: «Η COSMOTE αποδεικνύει πως αποτελεί σταθερά τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη του σύγχρονου επιχειρηματία. Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα και απελευθερώνουμε την ομιλία για τους συνδρομητές συμβολαίου, χωρίς καμία απολύτως μεταβολή στις χρεώσεις, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής μας, για την στήριξη των επιχειρήσεων. Με τη δύναμη της τεχνολογίας, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ