Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΕκτακτο λουκέτο σε μεγάλη επιχείρηση - «Κανόνι» με χρέη εκατομμυρίων

Εκτακτο λουκέτο σε μεγάλη επιχείρηση – «Κανόνι» με χρέη εκατομμυρίων

λουκετο επιχειρηση: Ασχημα είναι τα νέα καθώς  μεγάλη επιχείρηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης βάρεσε κανόνι και κλείνει!

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση ότι μεγάλη εταιρία εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης έβαλε ξαφνικά «λουκέτο», προκαλώντας αναστάτωση αλλά και απορία σε πολλούς παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και είκοσι ημέρες περίπου, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν είχαν κάποια ενημέρωση.

Αυτό που επισημαίνουν παραγωγοί είναι ότι «έπεσαν από τα σύννεφα» καθώς η επιχείρηση που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην περιοχή του Ζαγκλιβερίου, δεν είχε δώσει δείγματα μέχρι τώρα, ήταν καλοπληρωτής και έχαιρε εκτίμησης στην τοπική κοινωνία.

«Έδινε καλές τιμές και τα προηγούμενα χρόνια ήταν αξιόπιστος γι’ αυτό και πέσαμε από τα σύννεφα, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα», αναφέρουν παραγωγοί από την περιοχή των Βασιλικών. Στην συγκεκριμένη επιχείρηση έδιναν την παραγωγή τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής αλλά και από άλλες περιοχές.

λουκετο επιχειρηση: μοίρασε επιταγές έναντι της πληρωμής της παραγωγής

Όπως λένε, ο έμπορος μοίρασε επιταγές έναντι της πληρωμής της παραγωγής το Φθινόπωρο και ξαφνικά δυο εβδομάδες πριν έμαθαν ότι η επιχείρηση έκλεισε, αλλά όχι ότι πτώχευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν πληρωθεί δυο μέρες πριν αυτή κλείσει, ωστόσο ανάστατοι είναι οι αγρότες, καθώς είναι περίοδος σποράς και θέλουν χρήματα για να αγοράσουν εφόδια για την επόμενη χρονιά για πετρέλαιο κ.λπ.

Οι επιταγές, με ποσά που ποικίλουν, λήγουν στις 30 Νοεμβρίου και κάποιοι παραγωγοί πήγαν και σφράγισαν επιταγές, σύμφωνα με πληροφορίες. Παραγωγοί αναφέρουν ότι θα συμβουλευθούν δικηγόρο για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως έχουν και μια ελπίδα ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες μπορεί να εμφανιστεί.

Αρκετές από αυτές τις επιταγές δόθηκαν στον συνεταιρισμό Βασιλικών για την αγορά εφοδίων για την επόμενη χρονιά.

Από την περιοχή των Βασιλικών, περίπου 30 άτομα έχουν δώσει παραγωγή σιτηρών όπως κριθάρι και σιτάρι στην συγκεκριμένη εταιρία.

Ακούγονται πολλά νούμερα για ποσά αλλά κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ποιο είναι το «άνοιγμα» της επιχείρησης.

Πολλοί στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Καλινδοίων υποστηρίζουν ότι έχουν λαμβάνειν αρκετές χιλιάδες ευρώ από την παραγωγή τους που παραδόθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι επιταγές μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου είχαν καλυφθεί. Τον Οκτώβριο είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς τέλος Οκτωβρίου έγιναν όλα αυτά ξαφνικά.

Επαφές έχουν γίνει και με βουλευτές ώστε να βρεθεί μια λύση και για τον επιχειρηματία και για τους αγρότες, με πιθανή ένταξή τους σε κάποιο μέτρο στήριξης προκειμένου να ανταπεξέλθουν σ το μεγάλο «χτύπημα».

Αχτίδα ελπίδας για τους αγρότες της περιοχής ήταν η επικοινωνία που φέρεται να υπήρξε με κάποιο συγγενικό πρόσωπο της διεύθυνσης, το οποίο τους διεμήνυσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτήσει κάποιο κύρος και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ως επιχείρηση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης στην οποία επισημαίνει ότι «για ακόμη μια φορά βλέπουμε ένα μεγαλέμπορο «με πρόσωπο» να τα βροντάει και να μένουμε εμείς εκτεθειμένοι».

λουκετο επιχειρηση: Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έφτασε και φέτος η ώρα να πληρωθούμε, ύστερα από την αναμονή μηνών, τους κόπους της περσινής χρονιάς.

Χωρίς να έχουμε καμία ψευδαίσθηση από τις ανεβασμένες τιμές μιας καλής χρονιάς, ελπίζαμε να μην εξανεμιστούν όλα στις ανατιμήσεις που σαρώνουν αγροεφόδια, λιπάσματα και πετρέλαιο. Ελπίζαμε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος παλαιών υποχρεώσεων, να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και κυρίως να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε.

Για ακόμη μια φορά όμως ζούμε το τι σημαίνει να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας οι μεγαλέμποροι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ένα μεγαλέμπορο «με πρόσωπο» να τα βροντάει και να μένουμε εμείς εκτεθειμένοι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε έναν «υγιή επιχειρηματία» να εξαφανίζεται σαν τον κλέφτη, αποδεικνύοντας πόσο απροστάτευτοι είμαστε οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την παραγωγή μας να γίνετε πλούτος στις τσέπες άλλων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης για τους βιοπαλαιστές αγρότες. Να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγροεφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν, να δυναμώσουν τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μόνο με αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Κανείς δε μας χάρισε ποτέ και τίποτα».

Θεσσαλονίκη: «Λούκετο» σε κατάστημα – 20 πελάτες χωρίς πιστοποιητικό

Διοικητικό πρόστιμο 2.000€ και αναστολή λειτουργίας επτά ημερών επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά από έλεγχο χθες το βράδυ.

Όπως διαπιστώθηκε, το κατάστημα λειτουργούσε σε κλειστό χώρο ως μικτό και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους.

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποστήριζε πως πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Από τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είκοσι πελάτες δεν διέθεταν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ ο εν λόγω χώρος ήταν περίκλειστος και επιβλήθηκε το ανωτέρω πρόστιμο.

λουκετο επιχειρηση: Σε ανακοίνωσή της η ΕΑΔ για το σύνολο των χθεσινών ελέγχων αναφέρει:

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 30.10.2021 συνολικά 107.978 ελέγχους και κατέγραψαν 317 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 103.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε είκοσι-δυο (22) επιχειρήσεις.

λουκετο επιχειρηση: Α. Κυριότερες παραβάσεις:

    1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/ Μη τήρηση αποστάσεων
    2. Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος
    3. Μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ ορίου πελατών εντός του καταστήματος
    4. Εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την covid 19
  1. Απασχόληση εργαζομένων χωρίς την κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών
  2. Εξυπηρέτηση ορθίων και υπεράριθμων πελατών

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

Η Ε.Α.Δ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Αθηναίων και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για μη τήρηση του κανόνα λειτουργίας/ ορίου πελατών. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση με βάση την άδεια λειτουργίας της μπορούσε να έχει μέγιστο αριθμό χωρητικότητας 81 φυσικά πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο καταμετρήθηκαν 183.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 10.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών για εξυπηρέτηση τεσσάρων (4) πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον κάθε πελάτη.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο (2) συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ (2×2.000€) σε δυο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για απασχόληση εργαζομένων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο (2) συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ (2×2.000€) σε δυο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον κάθε πελάτη.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση ορθίων και υπεράριθμων πελατών.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναστολή λειτουργίας επτά (7) ημερών για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και επέβαλε 300€ πρόστιμο στον πελάτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4×300€) σε τέσσερα (4) καταστήματα για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ (2×300€) σε δυο (2) εργαζόμενους σε καταστήματα για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ