Vodafone: Άσχημα νέα έρχονται για χιλιάδες συνδρομητές της Vodafone, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την σταδιακή διακοπή του δικτύου 3G εντός του 2023.
Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι κινητών που υποστηρίζονται από δίκτυο 3G δεν θα έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο και για αυτό το λόγο, η εταιρία τηλεπικοινωνίας προτείνει στους συνδρομητές της να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των συσκευών τους με νέες 4G VoLTE.
Aν έχεις συσκευή 3G δεν θα μπορείς να σερφάρεις το ίδιο άνετα στο internet, όταν δεν είσαι συνδεδεμένος σε WiFi δίκτυο. Για το λόγο αυτό, αν κάνεις χρήση Internet από το κινητό, προτείνουμε σταδιακά να αντικαταστήσεις τη συσκευή σου με μία νέα συσκευή 4G με δυνατότητα VoLTE.
Αν δεν κάνεις χρήση internet από το κινητό, τότε θα μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου για υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων μέσω του δικτύου 2G. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε σταδιακή μετάβαση σε συσκευές 4G VoLTE, για καλύτερη εμπειρία στις υπηρεσίες φωνής και αναβαθμισμένη εμπειρία Internet, αφού η μέση ταχύτητα στο 4G δίκτυό μας είναι 6 φορές υψηλότερη συγκριτικά με το δίκτυο 3G.
Vodafone: Σταδιακή απενεργοποίηση του δικτύου 3G
Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων της εταιρείας μας στις 15/1/2020 και στις 22/12/2021, σας ενημερώνουμε ότι η σταδιακή απενεργοποίηση του δικτύου 3G (η οποία γίνεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των δικτύων 4G και 5G) βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.
Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν τον τύπο της τεχνολογίας της συσκευής τους (δηλαδή εάν είναι 2G, 3G, 4G ή 5G) καθώς και την κάρτα SIM τους σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου της Vodafone. Η Vodafone έχει φροντίσει, ώστε όλοι οι συνδρομητές της που χρησιμοποιούν κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, να μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν στα ίδια σημεία.
Πλέον, η πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) θα γίνεται μέσα από τα προηγμένα δίκτυα 4G και 5G από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G, με κάρτες τεχνολογίας U-SIM, ενώ οι υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS) δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.
Οι συνδρομητές Συμβολαίου, Καρτοπρογράμματος και Καρτοκινητής που επηρεάζονται από την διακοπή του δικτύου 3G στην περιοχή τους, έχουν δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασής τους εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία διακοπής, για την οποία θα ενημερωθούν μέσω ενημερωτικού γραπτού μηνύματος – SMS (εξαιρουμένων τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευής ή τερματικού εξοπλισμού).
Οι συνδρομητές μπορούν να ελέγξουν τον τύπο της τεχνολογίας της συσκευής τους (δηλαδή εάν είναι 2G, 3G, 4G ή 5G) καθώς και την κάρτα SIM τους σε οποιαδήποτε κατάστημα της Vodafone. Η Vodafone έχει φροντίσει ώστε όλοι οι συνδρομητές της που χρησιμοποιούν κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, να μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν στα ίδια σημεία.
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Εξυπηρέτηση Πελατών της Vodafone (13830 για ιδιώτες και 1399 για εταιρικούς πελάτες) ή επισκεφθείτε ένα οποιοδήποτε κατάστημα της Vodafone.
Vodafone: Πώς θα επηρεάσει η κατάργηση του 3G δικτύου τη συσκευή μου;
Αν έχεις συσκευή 2G, θα μπορείς να συνεχίσεις να τη χρησιμοποιείς για υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων μέσω του δικτύου 2G.
Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε τη σταδιακή μετάβαση σε συσκευές 4G VoLTE, για καλύτερη εμπειρία στις υπηρεσίες φωνής, υψηλή ποιότητα ήχου (HD), πιο γρήγορη κλήση και δυνατότητα ομιλίας σε δύσκολα σημεία εσωτερικών χώρων, μέσω WiFi Calling, όταν το σήμα της κινητής είναι περιορισμένο.
Aν έχεις συσκευή 3G δεν θα μπορείς να σερφάρεις το ίδιο άνετα στο internet, όταν δεν είσαι συνδεδεμένος σε WiFi δίκτυο. Για το λόγο αυτό, αν κάνεις χρήση Internet από το κινητό, προτείνουμε σταδιακά να αντικαταστήσεις τη συσκευή σου με μία νέα συσκευή 4G με δυνατότητα VoLTE.
Αν δεν κάνεις χρήση internet από το κινητό, τότε θα μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου για υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων μέσω του δικτύου 2G. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε σταδιακή μετάβαση σε συσκευές 4G VoLTE, για καλύτερη εμπειρία στις υπηρεσίες φωνής και αναβαθμισμένη εμπειρία Internet, αφού η μέση ταχύτητα στο 4G δίκτυό μας είναι 6 φορές υψηλότερη συγκριτικά με το δίκτυο 3G.
Vodafone: Οι 4G συσκευές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες…
4G VoLTE συσκευές: Υποστηρίζουν αυτόματα την υπηρεσία Vodafone Giga WiFi Calling που παρέχει και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VoWiFi (Voice over WiFi), δηλαδή να μπορείς να καλείς μέσω WiFi δικτύου όταν το σήμα κινητής είναι περιορισμένο, και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας VoLTE (Voice over LTE/4G),
δηλαδή να μπορείς να κάνεις κλήσεις μέσω 4G δικτύου με υψηλή ποιότητα ήχου (HD) και να μπορείς να σερφάρεις και να μιλάς ταυτόχρονα.
Αν έχεις μία τέτοια συσκευή δεν θα επηρεαστείς από την αλλαγή και θα έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία και στο internet και στη φωνή.
4G non-VoLTE συσκευές:
Δεν υποστηρίζουν αυτόματα την υπηρεσία Vodafone Giga WIFi Calling Αν έχεις συσκευή αυτού του τύπου, θα μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις χρήση Internet όπως σήμερα και οι κλήσεις σου θα γίνονται μέσω του δικτύου 2G.
Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε σταδιακή μετάβαση σε 4G VoLTE συσκευές, που προσφέρουν πολύ καλύτερη εμπειρία στις υπηρεσίες φωνής, με ταχύτερες κλήσεις και υψηλής ποιότητας ήχου καθώς και την υπηρεσία Giga WiFi Calling για κλήσεις μέσω οποιουδήποτε WiFi δικτύου όταν το σήμα της κινητής είναι περιορισμένο.
Συσκευή tablet με ενσωματωμένη sim κάρτα
Αν έχεις 3G tablet σου προτείνουμε να το αντικαταστήσεις με ένα 4G tablet για να μπορεσείς να σερφάρεις άνετα στο Internet από το δίκτυο κινητής. Εναλλακτικά, μπορείς να συνδεθείς σε WiFi δίκτυο.
Αν έχεις 4G tablet θα συνεχίσεις κανονικά να κάνεις χρήση Internet όπως και σήμερα. Μπορείς εδώ να βρεις όλα τα διαθέσιμα 4G tablets ή να επισκεφθείς ένα κατάστημα Vodafone. Για να δεις όλες τις 4G VoLTE συσκευές, μπες εδώ.
Εντείνουν τη δραστηριότητά τους στην πληροφορική – Οι ισορροπίες και οι αλλαγές
Τον ρόλο τους στην εγχώρια αγορά πληροφορικής ενδυναμώνουν όλο και περισσότερο οι εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, ακολουθώντας την διεθνή τάση αναμόρφωσης των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών σε εταιρείες τεχνολογίας.
Με την ψηφιοποίηση της χώρας σε τροχιά δε, χάρη και στο Ταμείο Ανάκαμψης, οι μεγάλοι των τηλεπικοινωνιών επεκτείνονται πέρα από τα έργα συνδεσιμότητας, που αποτελούν και το βασικό αντικείμενο τους και σε ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής, τα οποία διεκδικούν είτε μόνοι τους, είτε σε σχήματα με άλλες επιχειρήσεις.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σχετικά πρόσφατα οι εγχώριες εταιρείες πληροφορικής διεκδίκησαν δύο μεγάλα έργα ψηφιοποίησης. Ο λόγος για την ψηφιοποίηση των Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας και το έργο «Εξωστρεφής Γεωργία».
Η ψηφιοποίηση των αρχείων πέρασε στην κοινοπραξία των Vodafone – Wind – Intrasoft και αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προς υπογραφή σύμβασης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να ξεκινήσει η υλοποίηση του.
Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 150,7 εκατ. ευρώ (226,106 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και δικαιώματος προαίρεσης), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του.
Το δεύτερο έργο αφορά στο έργο «Εξωστρεφής Γεωργία»
της Δράσης, Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αγροδιατροφικού Τομέα, προϋπολογισμού 25,4 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ και δικαιώματα προαίρεσης) που χρηματοδοτείται και πάλι από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Για το εν λόγω έργο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την πλατφόρμα Εξαγωγικού Εμπορίου «Easy Agro Expo», τα συστήματα διαχείρισης δεδομένων εισαγωγών και ενδοκοινοτικού εμπορίου (Business Intelligence Εισαγωγών – Εξαγωγών) αλλά και το Portal Greek Farms για την εξωστρέφεια των Ελληνικών αγροδιατροφικών και γεωργικών προϊόντων, κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μια προσφορά από την Vodafone.
Ο αγώνας της διεκδίκησης έργων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθεί προσεχώς, δεδομένου ότι μέσα στο νέο έτος ο ψηφιακός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης αναμένεται να προκηρύξει 50 έργα πληροφορικής ύψους άνω των 1,2 δισ. ευρώ, που αφορούν κομβικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, στην τεχνολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη διπλωματία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τη γεωργία.