Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήPlusΧρησιμοποιείται Google Chrome; Προσοχή! Η είδηση που σας αφορά

Χρησιμοποιείται Google Chrome; Προσοχή! Η είδηση που σας αφορά

Google Chrome: Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν εκατντάδες χρήστες του διαδικτύπου που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Google, το Google Chrome.

Προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο Google Chrome, εξέδωσε η Alphabet μητρική της Google.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι στο διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν εντοπισθεί 25 αδυναμίες, με τις επτά από αυτές να της χαρακτηρίζει ως «υψηλού κινδύνου».

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι αυτές οι αδυναμίες επηρεάζουν 2 δισ. χρήστες στα περιβάλλοντα Linux, macOS και Windows και πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα.

Προβλήματα και στα social media

Όπως αναφέρει το Forbes, o Chrome αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα, καθώς πολλοί χρήστες ανάφεραν ότι με την νέα έκδοση (96) δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικές ιστοσελίδες όπως το Instagram, το Twitter, το Discord και άλλα.

Στους χρήστες εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Something went wrong. Try reloading».

Όταν οι σελίδες ανοίγουν ξανά, συχνά λείπουν βασικά στοιχεία όπως οι εικόνες και τα ενσωματωμένα βίντεο, ενώ κάποιες εμφανίζουν λάθος χρώματα.

Νέα έκδοση

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες απειλές, η Google κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για τον Chrome, την έκδοση 96.0.4664.45. Ωστόσο αυτή η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσεις αργότερα και ενδεχομένως οι χρήστες να μην μπορούν να προστατευτούν άμεσα.

Για να μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν η έκδοσή τους είναι προστατευμένη πρέπει να ανατρέξουν στο μενού: Settings > Help > About Google Chrome. Εάν η έκδοση αναφέρεται ως ως 96.0.4664.45 ή νεότερη, είναι ασφαλείς. Ειδάλλως θα πρέπει τακτικά να ελέγχουν αν μπορούν να κατεβάσουν κάποια νεότερη έκδοση από αυτή που διαθέτουν.

Restart

Σημαντικό επίσης, όταν οι χρήστες κάνουν update στον Chrome θα πρέπει να του κάνουν επανεκκίνηση για να είναι προστατευμένοι.

Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών με άνω των 2 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίηση, μαζί με τις Apple και Microsoft.

Πώς να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης στον Google Chrome

Ο Google Chrome μπορεί να αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης του ιστότοπού σας και να σας βοηθήσει να τους συμπληρώσετε αυτόματα την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τους ιστότοπούς σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη διαχείριση κωδικών πρόσβασης του Chrome τόσο στο desktop όσο και στο κινητό σας.

Τρόποι αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης στον Chrome

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης στον Chrome. Λάβετε υπόψη ότι ο Chrome συγχρονίζει τους κωδικούς πρόσβασής σας με τον λογαριασμό σας στην Google, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ενεργοποιήσετε τον Chrome να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης σε μία συσκευή, αυτή η αλλαγή εφαρμόζεται αυτόματα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές

Για να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης του Chrome στον υπολογιστή σας Windows, Mac, Linux ή Chromebook, ανοίξτε πρώτα τον Chrome στον υπολογιστή σας.

Στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, κάντε κλικ στις τρεις τελείες.

Από το μενού με τις τρεις κουκκίδες, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Στη σελίδα “Ρυθμίσεις”, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στην “Αυτόματη συμπλήρωση”.

Στην ενότητα “Αυτόματη συμπλήρωση” στα δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή “Κωδικοί πρόσβασης”.

Στο επάνω μέρος της σελίδας “Κωδικοί πρόσβασης”, ενεργοποιήστε την επιλογή “Προσφορά αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης”.

Και είστε έτοιμοι. Από τώρα και στο εξής, όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο στο Chrome σε οποιαδήποτε από τις συσκευές σας, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας ζητά να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για αυτόν τον ιστότοπο. Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να προβάλετε χειροκίνητα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στον Chrome.

Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο Chrome για κινητά

Για να βάλετε τον Chrome στη συσκευή σας iPhone, iPad ή Android να προσφέρει αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, ανοίξτε τον Chrome στο τηλέφωνό σας.

Πατήστε τις τρεις τελείες στο Chrome στο τηλέφωνό σας. Εάν χρησιμοποιείτε Android, αυτές οι κουκκίδες βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome. Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, θα βρείτε αυτές τις τελείες στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο μενού με τις τρεις κουκκίδες που ανοίγει, πατήστε “Ρυθμίσεις”.

Στη σελίδα “Ρυθμίσεις”, στην ενότητα “Βασικά”, πατήστε “Κωδικοί πρόσβασης”.

Στη σελίδα “Κωδικοί πρόσβασης”, κάντε εναλλαγή στην επιλογή “Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης”.

Και είστε έτοιμοι!

Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο Chrome χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο Password Manager

Ο τρίτος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον Chrome να αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης του ιστότοπού σας είναι να κάνετε εναλλαγή σε μια επιλογή στον ιστότοπο Διαχείριση κωδικών πρόσβασης της Google. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το Chrome.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη συσκευή σας και αποκτήστε πρόσβαση στον ιστότοπο Google Password Manager. Συνδεθείτε στον ιστότοπο με τον ίδιο λογαριασμό της Google που χρησιμοποιείτε στον Chrome.

Όταν ανοίξει ο ιστότοπος Password Manager, στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο “Επιλογές κωδικού πρόσβασης” (ένα εικονίδιο με το γρανάζι).

Θα προσγειωθείτε σε μια σελίδα “Ρυθμίσεις”. Εδώ, στο επάνω μέρος, ενεργοποιήστε την επιλογή “Προσφορά για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης”.

Είστε έτοιμοι!

Από εδώ και στο εξής, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιήσατε παραπάνω, ο Chrome θα αρχίσει να σας ζητά να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας. Πολύ βολικό!

Πώς να διαγράψετε σελιδοδείκτες στον Google Chrome

Για να διατηρήσετε τη γραμμή των σελιδοδεικτών σας στον Google Chrome καθαρή, θα πρέπει να διατηρήσετε μόνο τους σελιδοδείκτες που όντως χρησιμοποιείτε. Εάν έχετε αχρησιμοποίητους σελιδοδείκτες, δείτε πώς μπορείτε να τους αφαιρέσετε.

Πώς να διαγράψετε έναν μεμονωμένο σελιδοδείκτη στο Google Chrome

Για να αφαιρέσετε έναν μεμονωμένο σελιδοδείκτη από τη λίστα σελιδοδεικτών σας, πρέπει απλώς να επιλέξετε αυτόν τον σελιδοδείκτη και να επιλέξετε την επιλογή διαγραφής. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε είτε σε desktop PC είτε σε φορητή συσκευή.

Διαγραφή μεμονωμένων σελιδοδεικτών στην επιφάνεια εργασίας

Αρχικά, βρείτε τον σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε στη γραμμή σελιδοδεικτών του Chrome. Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή σελιδοδεικτών, τότε στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, κάντε κλικ στις τρεις τελείες και επιλέξτε Bookmarks > Show Bookmarks Bar.

Κάντε δεξί κλικ στον σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε «Delete» από το μενού.

Και αμέσως, ο Chrome θα διαγράψει τον επιλεγμένο σελιδοδείκτη.

Διαγραφή μεμονωμένων σελιδοδεικτών στο κινητό

Στον Chrome σε τηλέφωνο iPhone, iPad ή Android, πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε “Bookmarks”.

Πατήστε το φάκελο στον οποίο θέλετε να διαγράψετε έναν σελιδοδείκτη.

Θα δείτε όλους τους σελιδοδείκτες σας στον επιλεγμένο φάκελο. Για να αφαιρέσετε έναν σελιδοδείκτη, πατήστε τις τρεις τελείες δίπλα σε αυτόν τον σελιδοδείκτη.

Από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε «Delete».

Και αυτό είναι. Ο σελιδοδείκτης σας έχει πλέον διαγραφεί.

Πώς να διαγράψετε πολλούς σελιδοδείκτες στο Google Chrome

Εάν θέλετε να διαγράψετε περισσότερους από έναν σελιδοδείκτες ταυτόχρονα, χρησιμοποιήστε τον Bookmark Manager του Chrome στον υπολογιστή ή το μενού Bookmarks στο κινητό.

Προτού αφαιρέσετε τους σελιδοδείκτες σας, είναι καλή ιδέα να εξάγετε αυτούς τους σελιδοδείκτες, ώστε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Διαγράψτε πολλούς σελιδοδείκτες ταυτόχρονα στην επιφάνεια εργασίας

Για να ξεκινήσετε, στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome, κάντε κλικ στις τρεις τελείες και επιλέξτε Bookmarks > Bookmark Manager.

Θα δείτε μια σελίδα “Bookmarks”. Σε αυτήν τη σελίδα, στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στο φάκελο στον οποίο είναι αποθηκευμένοι οι σελιδοδείκτες σας.

Εάν θέλετε να διαγράψετε επιλεκτικά τους σελιδοδείκτες σας, τότε στο παράθυρο στα δεξιά, κάντε κλικ στους σελιδοδείκτες που θέλετε να διαγράψετε. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl (Windows) ή Command (Mac) για να κάνετε πολλαπλή επιλογή.

Εάν θέλετε να διαγράψετε όλους τους σελιδοδείκτες στο φάκελο, πατήστε Ctrl+A (Windows) ή Command+A (Mac) για να επιλέξετε όλους τους σελιδοδείκτες στο φάκελο.

Ενώ οι σελιδοδείκτες σας είναι επιλεγμένοι, στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας “Bookmarks”, κάντε κλικ στο “Delete”.

Και αμέσως, ο Chrome θα αφαιρέσει τους επιλεγμένους σελιδοδείκτες.

Για να αφαιρέσετε το φάκελο που περιείχε τους σελιδοδείκτες σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτόν τον φάκελο και επιλέξτε “Delete” από το μενού.

Τελειώσατε.

Διαγραφή πολλών σελιδοδεικτών στο κινητό

Στον Chrome σε τηλέφωνο iPhone, iPad ή Android, πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε “Bookmarks”.

Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αφαιρέσετε τους σελιδοδείκτες σας.

Πατήστε παρατεταμένα στον σελιδοδείκτη που θέλετε να διαγράψετε. Στη συνέχεια, πατήστε οποιονδήποτε άλλο σελιδοδείκτη για να τους προσθέσετε στην επιλογή σας. Όταν έχετε επιλέξει τους σελιδοδείκτες σας, στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

Ο Chrome θα αφαιρέσει τους επιλεγμένους σελιδοδείκτες.

Εάν έχετε διαγράψει όλους τους σελιδοδείκτες του φακέλου, ίσως θελήσετε να διαγράψετε και τον τώρα άδειο φάκελο. Για να το κάνετε αυτό, στο επάνω μέρος της οθόνης σας, πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι.

Στην οθόνη “Edit Folder” που ανοίγει, στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για να αφαιρέσετε το φάκελο.

Είστε έτοιμοι. Και έτσι διατηρείτε τη γραμμή σελιδοδεικτών του Chrome καθαρή και τακτοποιημένη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ