Χαμός σε όλα τα σινεμά της χώρας: Δυο ευρώ το εισιτήριο – Πότε είναι

Σε λίγες μέρες αναμένεται να γιορτάσουμε τη παγκόσμια μέρα σινεμά και υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο κόσμος θα μπορεί να επισκέπτεται τα σινεμά με ελάχιστα χρήματα για την εν λόγω μέρα. Πότε πέφτει όμως και ποια θα είναι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι στην Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω… Πότε θα είναι φθηνό […]

Χαμός σε όλα τα σινεμά της χώρας: Δυο ευρώ το εισιτήριο - Πότε είναι

Σε λίγες μέρες αναμένεται να γιορτάσουμε τη παγκόσμια μέρα σινεμά και υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος θα μπορεί να επισκέπτεται τα σινεμά με ελάχιστα χρήματα για την εν λόγω μέρα.

Πότε πέφτει όμως και ποια θα είναι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω…

Πότε θα είναι φθηνό το εισιτήριο σινεμά στη χώρα

Η παγκόσμια ημέρα σινεμά είναι μια γιορτή που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες. Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια. Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ.

Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε μέχρι πέρυσι, όπου ήρθε η παγκόσμια ημέρα σινεμά 2 ευρώ. Αυτή την ημέρα, η παρακολούθηση της αγαπημένης μας ταινίας στα σινεμά θα κοστίσει μόνο 2 ευρώ.

Πέρσι η παγκόσμια ημέρα σινεμά 2 ευρώ γιορτάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2022. Μάλιστα όλες οι προβολές σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας είχαν ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ.

Η Γιορτή του σινεμά 2 ευρώ το 2023 θα επαναληφθεί και φέτος μόνο που αλλάζει λίγο η ημερομηνία.

Φέτος θα γίνει μια μέρα νωρίτερα, στις 26 Οκτωβρίου 2023 με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται και πάλι στα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, για όλες τις προβολές.

Κίνδυνος για λουκέτο σε τρία σινεμά στην Αθήνα

Χωρίς κινηματογραφικές αίθουσες κινδυνεύει να μείνει το κέντρο της Αθήνας, καθώς μετά το κλείσιμο αρκετών κινηματογράφων (Έμπασσυ, Πτι Παλαί, Όσκαρ, Χολαργός κλπ) και τη δεκαετή μη λειτουργία του Αττικόν – Απόλλων, άλλοι τρεις κινηματογράφοι κινδυνεύουν με αφανισμό.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση διαφόρων ακινήτων ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ (υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων). Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα κτίρια που στεγάζουν το ιστορικό Ιντεάλ της Πανεπιστημίου, το Αελλώ, που είναι και το μόνο σινεμά 12μηνης χρήσης που απέμεινε στην Πατησίων και το Άστορ, που λειτουργεί εκ νέου επιτυχημένα από το 2015, από την εταιρεία διανομής Weird Wave στη στοά Κοραή. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία προστατευτική διάταξη για τους κινηματογράφους, η τύχη των οποίων εξαρτάται από τον νέο εκμισθωτή.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας Μπάμπης Κονταράκης με επιστολή του, επισημαίνει ότι σε συνάντηση που έγινε με τον ΕΦΚΑ, του είπαν ότι στόχος τους είναι η μίσθωση του ακινήτου για γραφεία ή ξενοδοχείο «χωρίς καμία δέσμευση για διατήρηση του κινηματογράφου Άστορ. Στην παρατήρηση μας ότι το κτίριο είναι διατηρητέο-έργο τέχνης, απάντησαν ότι η διατήρηση του κινηματογράφου μπορεί να γίνει μόνο αν το επιθυμεί ο νέος εκμισθωτής, και πάλι όμως χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση».

«Για εμάς το πρόβλημα δεν είναι απλώς οικονομικής φύσης, αλλά βούλησης και θέσης απέναντι στον πολιτισμό της πόλης και την πολιτιστική της κληρονομιά. Με άλλα λόγια, το βασικό θέμα είναι η διατήρηση των χώρων καθ’ αυτών, ως χώρων κινηματογραφικού πολιτισμού και κοινωνικής συνάντησης» τονίζει ο κ. Κονταράκης, ζητώντας συνολικότερη θεσμική βούληση προστασίας των αιθουσών, μέσα από την ανακήρυξη διατηρητέας χρήσης των χειμερινών κινηματογράφων και μία εγγύηση συνέχισης λειτουργίας του Άστορ και του Ιντεάλ υπό νέο ή παλιό καθεστώς.