Άσχημα νέα σε ΑΒ, Σκλαβενίτη, Lidl – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Τελείωσαν οι προσφορές στα 1+1 στα σούπερ μάρκετ.

Άσχημα νέα σε ΑΒ, Σκλαβενίτη, Lidl - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Η τακτική των σούπερ μάρκετ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά όσον αφορά τις προσφορές αλλά παράλληλα και τα προϊόντα 1+1.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να βάλει με ρύθμισή του ένα τέλος όσον αφορά στις προσφορές και στα προϊόντα 1+1 στα σούπερ μάρκετ.

Όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα γύρω από τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, καλό είναι να τα ξεχάσουμε, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να φέρει αλλαγές, βάζοντας τέλος στις προσφορές και στα προϊόντα 1+1 που υπήρχαν μέχρι πρότινος.

Αλλαγή πολιτικής εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ – Δείτε τις λεπτομέρειες

Τέλος στις προσφορές και τα προϊόντα 1+1 στα σούπερ μάρκετ θα βάλει με ρύθμισή του το υπουργείο Ανάπτυξης όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας».

Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες «να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

Πρόσθεσε «εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα για να πάρει σε προσφορά. Να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Και ολοκληρώνοντας αποκάλυψε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 έτσι ώστε να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή».

Μόνιμη Μείωση Τιμής στα σούπερ μάρκετ

Mεγάλη ανταπόκριση εξακολουθεί να έχει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «Μόνιμη Μείωση Τιμής». Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι μέχρι 13 Νοεμβρίου 2023 τα προϊόντα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία ήταν συνολικά 770.

Σημειώνεται ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο αρχικός στόχος των 500 κωδικών με μείωση το λιγότερο 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα προϊόντα αυτά αφορούν 37 βασικές κατηγορίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 62 εταιρείες.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση στέκεται με συνέπεια δίπλα στους πολίτες».