Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήPlusΑποζημιωση Αττικη οδος: Πότε θα πάρουν οι οδηγοί τα 2.000 ευρώ -...

Αποζημιωση Αττικη οδος: Πότε θα πάρουν οι οδηγοί τα 2.000 ευρώ – Τι θα γίνει με τις αιτήσεις

Αποζημιωση Αττικη οδος: Τι ισχύει με τις 2.000 ευρώ που θα πάρουν οι οδηγοί ως αποζημίωση από την Αττική Οδό. Τι ισχύει με τις αιτήσεις…

Οι πρωτοφανείς εικόνες που καταγράφηκαν στην Αττική Οδό εν μέσω του χιονιά που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς οδήγησαν στην συγκρότηση Επιτροπή Διερεύνησης από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία θα καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπολογίζεται πως στην Αττική Οδό εγκλωβίστηκαν περίπου 3.000 αυτοκίνητα, τα οποία τελικά θα αποζημιωθούν, καθώς η εταιρεία έκανε δεκτή την εισήγηση και συμφώνησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το συγκεκριμένο κόστος.

Υπολογίζεται ότι οι συνολικές αποζημιώσεις στους οδηγούς θα φτάσουν κοντά στα 4.000.000 ευρώ.

Χθες (24/1) απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα και σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένα άλλα 1.200.

Η Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό συγκροτήθηκε με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον Υπουργό την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων μετά από εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.

Κακοκαιρία Ελπίς: Κινούνται κατά της Αττικής Οδού οι ασφαλιστικές εταιρείες

Εναντίον της Αττικής Οδού σκοπεύουν να κινηθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν τα οχήματα μένοντας εγκλωβισμένα για ώρες στα χιόνια που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι εταιρείες σκέφτονται να ασκήσουν το αναγωγικό τους δικαίωμα για την αποζημίωση των οδηγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα αλλά και την ταλαιπωρία που έχουν περάσει.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε, τα νομικά τμήματα των εταιριών συντάσσουν τις σχετικές αγωγές.

Σημειώνεται πως, παράλληλα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία θα καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αττική Οδός: Πώς θα παραλάβουν τα οχήματα οι οδηγοί

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα του δρόμου, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  • Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  • Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  • Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  • Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
  • Παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:
  • Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
  • Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
  • Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Αποζημιωση Αττικη οδος: Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Χαλκιάς

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικής Οδού. Ειδικότερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αποζημιωση Αττικη οδος: Πότε θα πάρουν οι οδηγοί τα 2.000 – Τι θα γίνει με τις αιτήσεις

Εν αναμονή των αποζημιώσεων από την Αττική Οδό βρίσκονται χιλιάδες πολίτες μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αυτοκινητόδρομο λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα ωστόσο δεν προσδιορίστηκε ο τρόπος και χρόνος της καταβολής των αποζημιώσεων.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με το γραφείο Τύπου της Αττικής Οδού μας ενημέρωσαν ότι θα βγει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ».

Σε ερώτησή μου μας σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί ο τρόπος πληρωμής μας απάντησαν ότι ακόμα μελετούν διάφορες παραμέτρους σχετικά με το θέμα αλλά σίγουρα δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ