Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΑπίστευτες καταγγελίες: Σάλος με τη Vodafone

Απίστευτες καταγγελίες: Σάλος με τη Vodafone

Vodafone: Σε καταγγελίες και σε διαμαρτυρία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone – 360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές.

Διαμαρτυρία έξωθεν του καταστήματος της «Vodafone» στην οδό Σταδίου πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone – 360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα θα συζητηθεί στην επιθεώρηση εργασίας της Αγίας Παρασκευής, η καταγγελία που έχει καταθέσει το σωματείο για τις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις, για την μονιμοποίηση της τηλεργασίας, που έχει φέρει η εργοδοσία στην Vodafone.

Η καταγγελία αφορά:

– Στην επιβολή του stand by μέσω των τροποιητικών συμβάσεων σε μια σειρά από τμήματα και ειδικότητες που πριν δεν το είχαν.

– Στην μετακύληση του κόστους, της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, του εργονομικού σχεδιασμού, από την ευθύνη του εργοδότη, στον εργαζόμενο.

– Την αξιοποίηση ηλεκτρονικών μεθόδων αξιολόγησης και παρακολούθησης (κάμερες στα σπίτια, κ.τλ.).

– Στη μη δυνατότητα ανάκλησης από πλευράς εργαζόμενων, της αλλαγής του τόπου εργασίας.

– Στην εκβιαστική επιβολή της συγκεκριμένης και μόνο σύμβασης κατά την πρόσληψη για τους νέους εργαζόμενους, χωρίς δυνατότητα επιλογής.

«Στους ατομικούς εκβιασμούς απαντάμε διεκδικώντας Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Vodafone» τονίζει το Σωματείο.

Το Σωματείο Εργαζόμενων στηνVodafone – 360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές προώθησε την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων της SoHo LCM προς όλους τους εργαζόμενους της Vodafone.

«Οι συνάδελφοι αντιδρούν στην βλαπτική μεταβολή που θέλει να φέρει η εταιρεία στο ωράριο εργασίας τους, βάζοντάς τους και απογευματινή εργασία και ρήτρα για το bonus. Το Σωματείο μας στηρίζει τις πρωτοβουλίες και χαιρετίζει την κίνηση των συναδέλφων. Δίνουμε μαζί τους τη μάχη να μην περάσει ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη αλλαγή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την στήριξή τους» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Σωματείου.

Ανοιχτή επιστολή των εργαζόμενων Πωλήσεων και Διακράτησης Εταρικών Πελατών Vodafone (Soho LCM) προς όλους τους συναδέλφους

Το «Σωματείο Εργαζόμενων στην Vodafone-360 Connect και Λοιπές Θυγατρικές» προωθεί την ανοιχτή επιστολή των εργαζόμενων των Πωλήσεων και Διακράτησης Εταρικών Πελατών Vodafone (SOHO LCM) προς όλους τους εργαζόμενους της Vodafone.

Οι συνάδελφοι αντιδρούν στην βλαπτική μεταβολή που θέλει να φέρει η εταιρεία στο ωράριο εργασίας τους , βάζοντάς τους και απογευματινή εργασία και ρήτρα για το bonus. Το Σωματείο μας στηρίζει τις πρωτοβουλίες και χαιρετίζει την κίνηση των συναδέλφων. Δίνουμε μαζί τους τη μάχη να μην περάσει ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη αλλαγή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την στήριξή τους.

Vodafone: Παραθέτουμε την επιστολή:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SoHo LCM

(SMALL OFFICE-HOME OFFICE LIFE-CYCLE MANAGEMENT)

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες για τα πρόσφατα γεγονότα και τις ανακοινώσειςτης διοίκησης της εταιρίας που αφορούν στο ωράριο εργασίας μας, που μας εξέπληξαν δυσάρεστα και προκάλεσαν τις σοβαρές μας αντιδράσεις.

Την Τετάρτη 16/11/2022 ενημερωθήκαμε για την αιφνίδια απόφαση για την άμεση, «πιλοτική» για αρχή όπως περιγράφεται, εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου με νέα βάρδια 13:00-21:00 σε συγκεκριμένη ομάδα εργασίας της SoHo LCM με πλάνο επέκτασης στο σύνολο των εργαζόμενων, της ομάδας.

Τα μέλη της SoHo LCM απασχολούμαστε επί σειρά ετών και ανταποκρινόμενοι πλήρως στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των θέσεων μας, αποκλειστικά σε ωράριο 9:00-17:00, Δευτέρα ως Παρασκευή.

Η συνθήκη αυτή δεν προέκυψε, παρά συμφωνήθηκε από όλους πριν την έναρξη της απασχόλησης μας. (Σημειωτέο ότι η ίδια η εταιρία «αυτοδιαφημίζεται» προβάλλοντας αυτό το ωράριο ως ένα από τα πλεονεκτήματα των θέσεων εργασίας που κατά καιρούς προσφέρει).

Η βίαιη αλλαγή σε αυτή τη σταθερά μας βρίσκει αντίθετους, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ορίσει τον προσωπικό μας χρόνο και υποχρεώσεις με τρόπο που βασίζεται στο πρωινό ωράριο της κύριας εργασίας μας. (πχ δεύτερη επαγγελματική απασχόληση, ανήλικα παιδιά, εκπαίδευση κλπ..).

Την επομένη της ανακοίνωσης, αντέδρασε–κινητοποιήθηκε τοσύνολο των μελών της ομάδας SoHo LCM κατεβάζοντας τα ακουστικά για διάστημα 4 ωρών, έχοντας ζητήσει ακρόαση από εκπρόσωπο της διοίκησης, προκειμένου να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις και τα επιχειρήματά μας, ο οποίος και εν τέλει υποχρεώθηκε να ανταποκριθεί.

Η εξήγηση που μας δόθηκε ήταν ότι το μέτρο αποφασίστηκε κατόπιν της απαίτησης των πελατών (customer’s demand) χωρίς όμως να λάβουμε κάποια απάντηση που να αφορά σε σειρά ερωτημάτων μας που προέκυψαν πέρα από αυτό.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η διοίκηση, υποχωρώντας προσωρινά στην πίεσή μας, προχώρησε σε ανακοίνωση αναστολής της εφαρμογής της απόφασης και έτσι επιστρέψαμε επιφυλασσόμενοι στακαθήκοντά μας.

Επίσης

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ωραρίου εργασίας του τμήματός μας. Η συμβολική στήριξή σας ευελπιστούμε πως θα στείλει ένα μήνυμα που αφορά ουσιαστικά όλους μας, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε εργασιακά έρμαια των εκάστοτε customer’s demands σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής μας ισορροπίας.

Οι βίαιες αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες γίνονται πάντα τμηματικά και σχεδόν ποτέ δεν αφορούν μαζικά και ταυτόχρονα το σύνολο των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μη γίνονται άμεσα αντιληπτές από όλους. Έτσι ακολούθως απορροφώνται, αποδυναμώνονται ή και αποσιωπώνται οι εκάστοτε αντιδράσεις.

Αυτή τη φορά προσπαθούμε να συσπειρωθούμε, σκεπτόμενοι ομαδικά και συλλογικά, συναισθανόμενοι τις προσωπικές ανάγκες, δυσκολίες και συνθήκες ζωής του συνόλου των εργαζόμενων της εταιρίας, ανεξάρτητα από το πόσο το κάθε νέο μέτρο μας θίγει ή μας επηρεάζει άμεσα ή όχι.

Ενδεικτικά να σας πληροφορήσουμε ότι ταυτόχρονα με αυτό γίνεται και μια προσπάθεια επιβολής μιας κατά τη γνώμη μας «εκβιαστικής» ρήτρας που οδηγεί σε συρρίκνωση των bonus, κάτι που αν ισχύσει θα ισοδυναμεί με προσπάθεια οικονομικής μας εξαθλίωσης. Αυτό αν μη τι άλλο μας αφορά και μας θίγει όλους ανεξαιρέτως.

Για όλα τα παραπάνω, είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με το «Σωματείο Εργαζομένων Vodafone 360 Connect & Λοιπές Θυγατρικές» και παραμένουμε σε εγρήγορση ακόμη και για πιθανές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση εμείνει και επιμείνει στις νέες απαιτήσεις.

Το κείμενο αυτό διανέμεται σε όλους από την ομάδα SoHo LCM σε συνεργασία με το Σωματείο. Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με όλους σας ώστε να γίνουν γνωστά περισσότερα ζητήματα και να παλέψουμε συλλογικά για την επίλυσή τους

Αναμένουμε άμεσα την ενθαρρυντική σας ανταπόκριση.

Σας ευχαριστούμε,

Οι εργαζόμενοι της SoHo LCM.»

Χαμός με προσφορά της Vodafone – Σας αφορά όλους, πάρτε ΕΔΩ

Vodafone: Σούπερ προσφορά για λίγες μέρες έβγαλε η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Τι δίνει και πόσο κοστίζει για τον κόσμο.

Ειδικότερα, η εν λόγω προσφορά λήγει στο τέλος του μήνα και ειδικότερα στις 30/11.

Δίνει το VDSL 50 Mbps με απεριόριστα λεπτά προς σταθερά, 360 λεπτά προς κινητά Ελλάδας και διεθνή σταθερά 45 χωρών με 19.65 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, το VDSL 100Mbps κοστίζει 21.67 ευρώ και πάλι τις ίδιες παροχές. Δηλαδή απεριόριστα σταθερά, 360 λεπτά προς κινητά και διεθνή σταθερά 45 χωρών. Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν τέλη ενεργοποίησης και εγκατάστασης.

Οι συγκεκριμένες προσφορές ισχύουν για νέες αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 30/11. Οι τιμές περιλαμβάνουν συνδυαστική έκπτωση κινητής – σταθερής, ΦΠΑ 24%, τέλος σταθερής τηλεφωνίας και Internet 5% και ισχύει για φορητότητα αριθμού.

Μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Επιπλέον, τις τιμές αυτές μερικοί μπορεί να τις έχουν ήδη, είτε με απειλή φορητότητας, ή μέσω από το myvodafone, σε κάθε περίπτωση τώρα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι 30/11 με αυτές τις τιμές και χωρίς να πληρώσει τέλη ενεργοποίησης και εγκατάστασης.

Τότε κόβει το τηλέφωνο η Vodafone στους συνδρομητές

Πάρα πολύς κόσμος δυσκολεύεται στις μέρες μας να πληρώσει το λογαριασμό του στο τηλέφωνο.

Βέβαια, και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πρέπει από την πλευρά τους να διαφυλάσσουν τα δικά τους συμφέροντα, οπότε παίρνουν αυστηρά μέτρα.

Ένα από αυτά είναι η φραγή της σύνδεσης μέχρι ο πελάτης να αποπληρώσει το ποσό. Πότε όμως οδηγούνται σε κάτι τέτοιο;

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να κοπεί σε κάποιον η σύνδεση (προσωρινά) αν δεν του έχει σταλεί πρώτα μήνυμα.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα με την ημερομηνία που θα του διακοπούν οι δυνατότητες του πακέτου που έχει στο συμβόλαιο.

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβηκε στο techmaniacs.gr:

Vodafone: Δωρεάν 5gb ίντερνετ – Ποιοι τα παίρνουν

5GB εντελώς δωρεάν δίνει η Vodafone για όσους κάνουν εγγραφή το CU καρτοκινητό τους στο mobilefees.gov.gr και είναι κάτω από 29 ετών για να έχουν απαλλαγή από τέλη κινητής τηλεφωνίας. Θα πάρεις το δώρο σου σε δυο ημέρες από την επιτυχή δήλωση του αριθμού σου.

Αν είστε μεταξύ 15 και 29 ετών δικαιούστε απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας, υποβάλλοντας αίτηση καταχώρισης στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και καρτοκινητής τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε).

Μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης TAXISnet και να υποβάλετε την αίτησή σας. Για δικαιούχους που είναι ανήλικοι, η αίτηση γίνεται από τον έχοντα την επιμέλεια.

Vodafone: Τα δικαιολογητικά για την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης εγγραφής σας θα χρειαστεί να δηλώσετε:

τον δικό σας ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ,
τον ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του δικαιούχου σε περίπτωση ανηλίκου υπό την επιμέλεια σας,
τον αριθμό κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών,
τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, στο δίκτυο του οποίου λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.
Για την επαλήθευση χρήσης του αριθμού κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS σε αυτόν τον αριθμό.

Για την αντικατάσταση του δηλωθέντος αριθμού κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να προβείτε σε διαγραφή της υποβληθείσας αίτησής σας και καταχώριση νέας αίτησης.

Η δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας στην αίτηση που θα υποβάλετε, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Είσοδο στην υπηρεσία εδώ.

Καινούργιο πακέτο – Τι δίνει στον κόσμο

Συγκεκριμένα πρόκειται για το νέο πακέτο Vodafone One Unlimited. Το πακέτο αυτό διαμορφώνεται έτσι ώστε να παρέχει απεριόριστη κινητή, σταθερή, internet και τηλεόραση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά το πακέτο στο site Vodafone.gr, μιας και η προσφορά έχει ανέβει εδώ και μόλις λίγες ώρες.

Τι περιλαμβάνει, όμως, αναλυτικά το Vodafone One Unlimited και τι παροχές εξασφαλίζουν οι πελάτες της εταιρείας που επιλέξουν να το ενεργοποιήσουν;

Το πρόγραμμα παρέχει από το κινητό απεριόριστα λεπτά ομιλίας, απεριόριστα SMS και απεριόριστα GB. Ενώ από το σταθερό περιλαμβάνει απεριόριστο Internet 200Mbps και το Vodafone TV, το οποίο περιλαμβάνει το Disney + και το HBO, δύο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming όπου μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες νέες ταινίες και σειρές που κυκλοφορούν. Και όλα αυτά με 59,65 ευρώ το μήνα.

Υπάρχει, μάλιστα, και μια σοβαρή διαφοροποίηση που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της με την ενεργοποίηση αυτού του πακέτου. Ειδικότερα όπως αναφέρει η Vodafone δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα διακοπής της σύνδεσης του οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς δεσμεύσεις, αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από το πακέτο και τα όσα αυτό περιλαμβάνει.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η προσφορά ισχύει για νέες συνδέσεις κινητής και σταθερής κάτω από το ίδιο ΑΦΜ και αφορά μεταφορά αριθμού από άλλο πάροχο ή νέα αριθμοδότηση.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την προσφορά

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η Εγγύηση ικανοποίησης ισχύει αποκλειστικά για νέα αιτήματα κινητής και σταθερής που πραγματοποιούνται από 26/10/22 και ο συνδρομητής συνδυάζει το πρόγραμμα κινητής Vodafone Giga Unlimited Ultra και σταθερής Vodafone Triple play με TV Entertainment ή με TV Family (100/200Mbps) κάτω από το ίδιο ΑΦM.

Ενώ με την Εγγύηση ικανοποίησης δεν υφίσταται δέσμευση παραμονής στο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του ορισμένου χρόνου της σύμβασης εκ μέρους του συνδρομητή. Ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να διακόψει ατελώς, για οποιοδήποτε λόγο, τη σύνδεση κινητής ή/ και σταθερής στην οποία δικαιούται την Εγγύηση ικανοποίησης.

Στην περίπτωση που ο συνδρομητής έχει λάβει επιδότηση συσκευής κινητής και επιθυμεί να διακόψει πριν τη λήξη της σύμβασης του, θα πρέπει να καταβάλλει μόνο το αναπόσβεστο ποσό που προκύπτει από την επιδότηση συσκευής κινητού.

Η τιμή της προσφοράς προκύπτει από τον συνδυασμό των τιμών για τα προϊόντα σταθερής και κινητής και περιλαμβάνει συνδυαστική έκπτωση η οποία αποδίδεται αυτόματα μετά την ενεργοποίηση και των δύο συνδέσεων, ενώ σταματά να αποδίδεται σε περίπτωση διακοπής της μίας εκ των δύο συνδέσεων κινητής ή σταθερής.

Η τιμή προσφοράς θα ισχύει για τους 12 πρώτους μήνες. Από τον 13ο μήνα και έως τη λήξη του συμβολαίου, θα υπάρξει αναπροσαρμογή στην τιμή του παγίου κινητής με την προσθήκη έως 1,5 ευρώ επιπλέον, λόγω πληθωρισμού και επενδύσεων δικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ