Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήPlusΑπεργια σημερα στα ΜΜΜ: Προσοχή! Εκεί έχει κίνηση - Τι δεν λειτουργεί

Απεργια σημερα στα ΜΜΜ: Προσοχή! Εκεί έχει κίνηση – Τι δεν λειτουργεί

Απεργια σημερα Τεταρτη 21/9 στα ΜΜΜ: Πανικός επικρατεί από το πρωί μετά τις χθεσινές αποφάσεις που πάρθηκαν στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Η πλειοψηφία των κεντρικών οδικών αξόνων είναι μποτιλιαρισμένη και οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή για τις σημερινές μετακινήσεις τους.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να βλέπετε LIVE τους δρόμους που έχουν κίνηση.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα:

 • Στην κάθοδο του Κηφισού από γέφυρα Ολυμπιακού Χωριού προς τα ΚΤΕΛ
 • Στην άνοδο του Κηφισού από Αιγάλεω προς Νέα Φιλαδέλφεια
 • Στη λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα
 • Στη λεωφόρο Μεσογείων από Αγία Παρασκευή προς Κατεχάκη
 • Στον άξονα Συγγρού – Καλλιρρόης – Αρδηττού – Βασιλέως Κωνσταντίνου
 • Στη Βασιλίσσης Σοφίας από το κοινοβούλιο προς το Χίλτον
 • Στη Βουλιαγμένης – Ηλιουπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα
 • Στην ανηφόρα της Κατεχάκη από την Ηλιούπολη προς τον Καρέα

Απεργια σημερα Τεταρτη 21/9 στα ΜΜΜ: Ποια μέσα δεν θα λειτουργήσουν σήμερα

Εκτός λειτουργίας τα ΜΜΜ σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Εκτάκτως σήμερα, στην συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (20/09/2022), αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει εξαγγείλει το Ε.Κ.Α. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που εισάγεται προς ψήφιση στη βουλή του οποίου οι διατάξεις σκοπεύουν στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο και τρόλεϊ στους δρόμους της πρωτεύουσας από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ – σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Απεργια σημερα 21 Σεπτεμβριου: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΑ 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την απεργία ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του ΕΚΑ, καθώς όπως επισημαίνουν με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών εισάγονται διατάξεις με τις οποίες:

 • Κατακρημνίζεται το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς με την εισαγωγή ρυθμίσεων που οδηγούν σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
 • Ακυρώνονται οι επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε. και οι Κανονισμοί Εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
 • Ανοίγει η πόρτα για ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.
 • Καταργείται ή πλήρης απασχόληση και η απασχόληση αορίστου χρόνου με τη δυνατότητα πρόσληψης εκτάκτων υπαλλήλων και μάλιστα όχι σε υποστηρικτικά συστήματα αλλά και σε βασικές ειδικότητες όπως οδηγοί ή τεχνίτες στις επιχειρήσεις δημοσίων μεταφορών.
 • Εκμηδενίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στο σύστημα προσλήψεων σε τυπικό έλεγχο λίγων ημερών που δεν θα ολοκληρώνεται ποτέ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιτροπές των ίδιων των εταιρειών να καθορίζουν τον τρόπο επιλογής προσωπικού εισάγοντας πλέον και την έωλη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
 •  Φαλκιδεύεται η δυνατότητα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του να υπάγονται στο σύστημα κινητικότητας του Ν. 4440/2016.

Για τους λόγους αυτούς το ΕΚΑ ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχουν υπογραφεί, την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ και την επαναφορά της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων (οργανώσεων εργαζομένων και διοικήσεων ΔΕΚΟ) να συμφωνούν μισθολογικούς και μη όρους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

«Για το ΕΚΑ είναι επιτακτική ανάγκη τόσο η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών όσο και η προστασία των θέσεων εργασίας αλλά και των όρων εργασίας του προσωπικού το οποίο πρέπει να απασχολείται στις κομβικές αυτές θέσεις, με σχέση αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζονται έτι περαιτέρω οι επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις στις επιχειρήσεις αυτές, τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη, είναι στα σκαριά σχέδιο Οδηγίας με την οποία υποχρεώνονται τα Κράτη-Μέλη να ενισχύσουν τις κλαδικές και διακλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ουσιαστικό παράγοντα για την προστασία των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Απεργια σε ΜΜΜ σήμερα Τεταρτη 21/9: Ανακοίνωση Σωματείων Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Ενώ η κοινωνία βιώνει, καθημερινά, τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τις δραματικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η Κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο Ο.Α.Σ.Α., η ΣΤΑ.ΣΥ. και η Ο.Σ.Υ., αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την κερδοσκοπική ασυδοσία, που θα υπάρξουν για το μέγιστο αγαθό, το νερό και τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Βουλή και υλοποιεί αυτόν το σχεδιασμό, για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύουν περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και ένα έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου. Επίσης, για πρώτη φορά, προβλέπεται η ύπαρξη σε αυτές τις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων.

Παράλληλα, σε ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: α) περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, β) ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και γ) ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες της πρωτεύουσας θα αγωνιστούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε τη ψήφιση αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την Τετάρτη 21-9-2022, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Απεργια ΜΜΜ 21/9: Ανακοίνωση από το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ 

Μετά την χθεσινή Κοινή Σύσκεψη των Σωματείων στα γραφεία του Ε.Κ.Α, το Δ.Σ. του Σωματείου μας, συνεδρίασε κι αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12:00μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τις ΔΕΚΟ και χωρίζει τους εργαζόμενους σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

Για άλλη μια φορά θα σταθούμε απέναντι στο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης!! Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ