Newsme.gr
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus
Newsme.gr
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus
Newsme.gr
No Result
View All Result

Aπάτη στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση

Νικήτας Γεωργίου by Νικήτας Γεωργίου
9 Φεβρουαρίου 2023
in Plus
Προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση: Aπάτη στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Μεγάλη προσοχή συστήνει η εταιρεία σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, καθώς απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν στο όνομά του.

Ανακοίνωση εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης προειδοποιώντας τους πελάτες της για απάτη στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί την επωνυμία της εταιρείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με το όνομα του Σκλαβενίτη, ενός από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης εξέδωσε ανακοίνωση για απάτη που γίνεται με την επωνυμία του.

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Η ανακοίνωση

Εικονικοί διαγωνισμοί με παράνομη χρήση της επωνυμίας μας!

Άγνωστοι χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία, το σήμα, φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία της Επιχείρησής μας σε εικονικούς διαγωνισμούς –οι οποίοι αναρτώνται σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες–, με σκοπό την απόσπαση προσωπικών στοιχείων των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να κοινοποιήσουν τον σχετικό σύνδεσμο ή/και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρίζοντας προσωπικά στοιχεία τους, με δήθεν όφελος είτε δωροεπιταγές για αγορές από τα Καταστήματά μας είτε μετρητά είτε άλλα δώρα.

Η Επιχείρησή μας δεν διενεργεί τέτοιου είδους διαγωνισμούς και έχει προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Συστήνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ακολουθούν τέτοιου είδους συνδέσμους και να διαγράφουν άμεσα τυχόν παραπλανητικά μηνύματα.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταχωρίσει προσωπικά στοιχεία τους, συστήνεται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ.: 11188, email: [email protected]).

Τους «διέλυσε» ο Σκλαβενίτης – Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγόρασε

Νέα… βόμβα ετοιμάζει ο Σκλαβενίτης, καθώς ετοιμάζεται να εξαγοράσει νέα μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Πολύ κοντά σε μία ακόμα εξαγορά βρίσκεται σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο Σκλαβενίτης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί ήδη από το 2022, με την απόκτηση μικρότερου βεληνεκούς αλυσίδων, το Capital.gr πληροφορείται ότι αυτή τη στιγμή απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Σανίδας-Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ με έδρα τη Λάρισα, η οποία φέρει την ταμπέλα “AS Αγορά”.

H επιχείρηση του κάμπου διατηρεί αυτή τη στιγμή δίκτυο 9 καταστημάτων, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στον Αμπελώνα Τυρνάβου, ένα ακόμη στην Αγιά Λάρισας, ακόμη ένα στους Νέους Πόρρους Πιερίας και τα υπόλοιπα στη Λάρισα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Αγ. Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019) με τα αποτελέσματα προ φόρων να είναι 48,88 χιλιάδες ευρώ (44,5 χιλ. ευρώ το 2019).

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Προηγήθηκε η απόκτηση 9 καταστημάτων της SEP Markets και 4 καταστημάτων της Γέγος

Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση του Σκλαβενίτη μετά από εκείνες που ολοκλήρωσε στη διάρκεια του 2022 με την απόκτηση των 9 από τα 11 καταστήματα της SEP Markets στα Ιωάννινα και των 4 καταστημάτων από τα 6 συνολικά της Γέγος στην Αττική.

Με την απόκτηση της “AS Αγορά” από τον Σκλαβενίτη, ένα ακόμη μέλος του ΕΛΟΜΑΣ θα τεθεί εκ των πραγμάτων εκτός του συγκεκριμένου ομίλου αγορών στον οποίο συμμετέχει, όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις εξαγορών άλλων αλυσίδων – μελών του. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμφανίζονται ιδιαίτερα κινητικές για την απόκτηση των μικρότερων παικτών, αφενός για να προλάβουν τον ανταγωνισμό τους πριν προχωρήσει εκείνος στην απόκτηση κάποιας αλυσίδας, αφετέρου για να ενισχύσουν το δίκτυο και να αγοράσουν τζίρο σε περιοχές ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτός σημαντικού απροόπτου θα αποτελέσει την 12η εξαγορά του Σκλαβενίτη από το 2007 έως και σήμερα, όταν απέκτησε τότε την αλυσίδα Παπαγεωργίου με 18 καταστήματα. Η τελευταία ολοκληρωμένη εξαγορά ήταν αυτή με την Γέγος τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ η σημαντικότερη από πλευράς μεγέθους ήταν η απόκτηση της Μαρινόπουλος το 2017, μέσω της οποίας άλλαξαν δραστικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Το 2022 για πρώτη φορά ο τζίρος του ομίλου Σκλαβενίτη θα βρεθεί για πρώτη φορά πάνω από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής πορεία της επιχείρησης στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας Θάνος Σανίδας, ο οποίος διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Λάρισας, διατηρεί πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα σε οντότητες όπως είναι τα Λατομεία Τυρνάβου, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των κατασκευών και του τουρισμού.

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Απίστευτη κίνηση από το σούπερ μάρκετ

Σκλαβενίτης: Η γνωστή αλυσίδα «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» κατέκτησε και την κορυφή από την άποψη της αναγνωρισιμότητας μετά και την απόκτηση του δικτύου Μαρινόπουλος για το έτος 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr online έρευνα της Braincandy-Wisdop ανέδειξε πρώτη την αλυσίδα Σκλαβενίτης με 96,5%, την ΑΒ Βασιλόπουλος με 96,1% και την Lidl με 93,9%.

Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια από τότε που η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης ξέφυγε από τα στενά όρια της Αττικής και έγινε πανελλαδική, μέσω της απόκτησης του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια η Σκλαβενίτης κατάφερε με σταθερά βήματα να κατακτήσει πολλές κορυφές, να γίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας πίσω από το Ελληνικό Δημόσιο, να γίνει η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τόσο από άποψης καταστημάτων όσο και τζίρου κ.λπ.

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Κι άλλη πρωτιά

Αν υπήρχε ένα στοιχείο στο οποίο βρισκόταν ένα βήμα πίσω από την ΑΒ Βασιλόπουλος, ήταν σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας. Η συγκεκριμένη «υστέρηση» είναι φυσιολογική για δύο λόγους: η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε αναπτύξει το δίκτυό της εκτός Αθηνών αρκετά χρόνια πριν από τη Σκλαβενίτης, ενώ παράλληλα έχει και έντονη διαφημιστική παρουσία σχεδόν σε όλα τα Μέσα.

Σύμφωνα με την τελευταία αντιπροσωπευτική πανελλαδική έρευνα (Δεκέμβριος 2022), που πραγματοποίησε online η Braincandy – Wisdrop σε δείγμα 600 ατόμων, η Σκλαβενίτης (96,4%) πέρασε για πρώτη φορά σε αναγνωρισιμότητα την ΑΒ Βασιλόπουλος (96,1%). Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ υψηλά (93,9%) είναι και τα ποσοστά της Lidl, που συμπληρώνει την τριάδα των μεγάλων παικτών.

Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα, η έρευνα ανέδειξε ότι η Σκλαβενίτης -αν και με μικρότερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι- παραμένει μακράν η πρώτη αλυσίδα που έρχεται στο μυαλό των συμμετεχόντων όταν καλούνται να κατονομάσουν αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Για τις μικρότερες αλυσίδες αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των ποσοστών της Κρητικός και της Market In, καθώς και η μείωση σε Μασούτη, Γαλαξία και Bazaar.

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες

Μέσα από τη μέτρηση της εικόνας των ελληνικών σούπερ μάρκετ, η οποία διενεργήθηκε για 9η συνεχή χρονιά φέτος από την Braincandy, αποκαλύπτονται και τα νέα προφίλ αγοραστών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το κοινό που ψωνίζει με βάση τα φυλλάδια συλλέγει κουπόνια και επισκέπτεται πολλαπλά καταστήματα προκειμένου να πετύχει τις καλύτερες τιμές, οι λεγόμενοι Price Hunters, ανέρχεται πλέον στο 28%.

Αν λάβουμε υπόψη μας και ένα 27% που κυνηγάει τις προσφορές (Promo Hunters), ένα αρκετά διαφοροποιημένο κοινό, μια και δεν αποζητεί απαραίτητα τη χαμηλότερη τιμή αλλά το «Value for Money» και «στοκάρει» όταν δει κάτι ενδιαφέρον σε προϊόντα που εμπιστεύεται, καταλήγουμε σ’ ένα ποσοστό που αγγίζει το 55%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 3 χρόνια πριν, στην αντίστοιχη έρευνα του 2019, το ποσοστό όσων ενδιαφέρονταν για τιμές και προσφορές έφτανε συνολικά μόλις στο 26%. Αυτό έχει αποτέλεσμα κοινά που ενδιαφέρονται για την ποιότητα (Quality Seekers), την ευκολία (Quick & Easy) και την εμπειρία (Experientials) να έχουν συρρικνωθεί στο 16%, 15% και 14% αντίστοιχα.

Να επισημάνουμε εδώ ότι τα αντίστοιχα ποσοστά των Price Hunters σε Πολωνία και Ρουμανία, χώρες που επίσης δραστηριοποιείται η Braincandy, ανέρχονται μόλις στο 20% και 8% αντίστοιχα.

σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης: Όπως αναφέρουν στελέχη της Braincandy

, η δραματική αυτή αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών οφείλεται σίγουρα στην εκτεταμένη κρίση και τις τελευταίες αυξήσεις τιμών, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και η έμφαση που δίνουν όλες οι αλυσίδες στη στρατηγική της φθηνότερης τιμής.

– Αναλυτικά αποτελέσματα για όλα τα κοινά (ποιο σούπερ μάρκετ προτιμούν, ποιες προϊοντικές κατηγορίες είναι σημαντικές για την επιλογή του, κ.λπ.) είναι ήδη διαθέσιμα μέσω του Wisdrop.

To Wisdrop, το οποίο το powergame.gr ευχαριστεί για την παραχώρηση των στοιχείων, είναι μια πρωτοποριακή συνδρομητική υπηρεσία της Braincandy που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι εταιρείες αντιμετωπίζουν την έρευνα αγοράς.

Μέσω του Wisdrop, ακόμα και ο μικρότερος οργανισμός μπορεί να έχει πρόσβαση σε πλούσια και updated γνώση της αγοράς ανά πάσα στιγμή.

Με νέες έρευνες κάθε εβδομάδα, live webinars και συμβουλευτικές συναντήσεις, το wisdrop αποτελεί ήδη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για πολλές εταιρείες σε Ελλάδα και Πολωνία, ενώ από τον Οκτώβριο η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στη Ρουμανία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.wisdrop.com.

Tags: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΠΑΤΗσούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Previous Post

Εφορία: Μεγάλος κίνδυνος! Απρόσμενη απόφαση για τα εισοδήματα

Next Post

«Μην αγοράζετε γάλατα, τυριά, γιαούρτια»: Σάλος στα σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης...

Έσκασε νέα επιδότηση έως 23.250 ευρώ - Δικαιούχοι έκπληξη

Έσκασε νέα επιδότηση έως 23.250 ευρώ – Δικαιούχοι έκπληξη

28 Μαρτίου 2023
Σκάνδαλο με τα καύσιμα: Δείτε τι συμβαίνει με τις τιμές στην Ελλάδα

Σκάνδαλο με τα καύσιμα: Δείτε τι συμβαίνει με τις τιμές στην Ελλάδα

28 Μαρτίου 2023
Σοκ στην αγορά: Φόβοι για νέο λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα

Σοκ στην αγορά: Φόβοι για νέο λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα

28 Μαρτίου 2023
Επιτέλους: Cosmote, Vodafone και NOVA προχωρούν στην κίνηση που όλοι περιμέναμε

Επιτέλους: Cosmote, Vodafone και NOVA προχωρούν στην κίνηση που όλοι περιμέναμε

28 Μαρτίου 2023
ομάδα αίματος: Άσχημα νέα έρχονται σύμφωνα με ειδικούς για όσους έχουν ομάδα αίματος καθώς απαγορεύεται να πίνουν καφέ και αλκοόλ! 

Έχετε αυτή την ομάδα αίματος; Σταματήστε να πίνετε αλκοόλ και καφέ!

28 Μαρτίου 2023
Ανατροπή στα ΜΜΜ και στην εργασία - Τι αλλάζει για όλους

Ανατροπή στα ΜΜΜ και στην εργασία – Τι αλλάζει για όλους

28 Μαρτίου 2023
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα

© 2023 Newsme.gr

No Result
View All Result
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus

© 2023 Newsme.gr