Aνεμβολιαστοι: Πικρός καφές από 15/7 – Ακόμη και 63 ευρώ το κόστος

Aνεμβολιαστοι: Πιο ακριβά από το συνηθισμένο αναμένεται να πληρώνουν τον καφέ τους οι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με όσα έρχονται. Ειδικότερα, ένα απλό καφεδάκι θα κοστίζει αντί για 3,5 ευρώ 23 ή 63. Ποσό, που στην περίπτωση του μοριακού τεστ αντιστοιχεί σε τρεις καφέδες στο ιστορικό καφέ Φλοριάν στη Βενετία. Όλα αυτά μετά τις 15 Ιουλίου. Οι […]

Aνεμβολιαστοι: Πικρός καφές από 15/7 - Ακόμη και 63 ευρώ το κόστος

Aνεμβολιαστοι: Πιο ακριβά από το συνηθισμένο αναμένεται να πληρώνουν τον καφέ τους οι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με όσα έρχονται.

Ειδικότερα, ένα απλό καφεδάκι θα κοστίζει αντί για 3,5 ευρώ 23 ή 63. Ποσό, που στην περίπτωση του μοριακού τεστ αντιστοιχεί σε τρεις καφέδες στο ιστορικό καφέ Φλοριάν στη Βενετία. Όλα αυτά μετά τις 15 Ιουλίου.

Οι ανεμβολίαστοι, για να πιάσουν στα χέρια τους τον κατάλογο της καφετέριας, θα πρέπει πρώτα να έχουν διαβάσει εκείνον της ατομικής προστασίας, αφού θα κάθονται στο τραπέζι με την επίδειξη του αποτελέσματος μοριακού τεστ που κοστίζει 60 ευρώ ή Rapid που κοστίζει 20 ευρώ.

Aνεμβολιαστοι: Πικρός καφές από 15/7 – Ακόμη και 63 ευρώ το κόστος

Με λίγα λόγια ένα απλό καφεδάκι θα κοστίζει αντί για 3,5 ευρώ 23 ή 63. Ποσό, που στην περίπτωση του μοριακού τεστ αντιστοιχεί σε τρεις καφέδες στο ιστορικό καφέ Φλοριάν στη Βενετία.

Ανεμβολίαστοι: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους νέους

Υπέρ του εμβολιασμού είναι αρκετοί νέοι 18 έως 24 ετών, που λένε πως θα κάνουν το εμβόλιο, όχι για το voucher των 150 ευρώ αλλά για να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ανεμβολίαστοι: Το δίλημμα του εστιάτορα

Μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα χαρακτηρίζουν το μέτρο οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που πλήρωσαν ακριβά και τα δύο lockdown. Όπως λένε θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν τους τροχονόμους.

Ανεμβολίαστοι: Υγειονομικά… διόδια

Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει διέξοδο στο υγειονομικό τούνελ, για την επιστροφή στην κανονικότητα και την «Ελευθερία» από τον κορωνοϊό, ακριβότερες θα είναι και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους, αφού και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται rapid ή μοριακό τεστ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει μια οικογένεια που αποτελείται από τέσσερα ανεμβολίαστα μέλη και θέλει να βγει ή να ταξιδέψει.

«Δε θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι. Η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευτούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι» ξεκαθαρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Τα αμιγώς και τα μικτά καταστήματα εστίασης θα μπουν στη ζωή μας από τις 15 Ιουλίου.

Aνεμβολιαστοι: «Με εμβολιασμένους κάτω του 50% είναι σαν να είμαστε στην αρχή»

Η Αθηνά Λινού μιλώντας για το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα επεσήμανε ότι έχει διπλάσια μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος του ιού γεγονός που σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα μας, δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «εφόσον είμαστε κάτω από 50% στους εμβολιασμένους είναι σαν να είμαστε στην αρχή».

Aνεμβολιαστοι: Μάσκες και μέτρα αποστασιοποίησης

Η κ. Λινού, μιλώντας στον ANT1 σημείωσε ότι είναι πιθανό ένα τέταρτο κύμα πανδημίας, σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα, όπως να φοράμε μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τους εξωτερικούς χώρους.

«Ο ιός δεν ανακόπτει την πορεία του, αλλάζουμε εμείς τις συνήθειες μας και είμαστε περισσότερο έξω, ενώ βοηθάει και ο ήλιος», είπε ακόμα η κ. Λινού, ενώ έκανε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι για να χτίσουμε τείχος ανοσίας θα πρέπει να εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων.

Η κ. Λινού ανέφερε επίσης πως «φαίνεται ότι τα εμβόλια προστατεύουν για όλες τις μεταλλάξεις, με πάνω από 60% – 70%».
Τέλος, δήλωσε επιφυλακτική με το χρηματικό bonus που δόθηκε στους νέους. «Το μέτρο που με ανησυχεί είναι το μέτρο του bonus στα νέα παιδιά» καθώς όπως είπε δίνεται αμέσως μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. «Έπρεπε να δοθεί 15 ημέρες μετά την δεύτερη δόση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Aνεμβολιαστοι: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει 4ο κύμα μέσα στον Ιούλιο

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί η ανησυχία των ειδικών για την πορεία της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας, έχει οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων, φέρνοντας πιο κοντά το τέταρτο κύμα.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες: Επιστήμονες εκτιμούν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα ξεκινήσει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, και τον Αύγουστο θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Προειδοποιούν δε, ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διασπορά του ιού, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Εκτός από την ανακοπή της καθοδικής πορείας του κοροναϊού την τελευταία εβδομάδα, τους επιστήμονες προβληματίζει και η σημαντική περαιτέρω μείωση της ηλικίας όσων προσβάλλονται στα 27 έτη, ενώ όλο και περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στις ηλικίες 18-34.

Μόλις το 11% των νέων εως 24 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως

Στοιχείο που συνδέεται με το γεγονός ότι μόλις το 11% των 18 – 24 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Το 22% των 25 – 29 και το 34% των 30 – 34 ετών.

Οι λοιμωξιολόγοι σημειώνουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Τονίζουν δε ότι, ο κίνδυνος είναι χαμηλός για τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά υψηλός έως και πολύ υψηλός για πολίτες μη πλήρως εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους.

«Έχουμε μια έξαρση τις τελευταίες ημέρες. Αν η αυξητική τάση συνεχιστεί ίσως μιλάμε για 4ο κύμα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

«Οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν γιατί εκτός ότι θα περάσουν τη νόσο, θα μεταδώσουν», τόνισε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Την τελευταία εβδομάδα οι διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ αυξητική τάση εμφανίζουν οι μολύνσεις στα νησιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, είναι 771, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 424.165 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 787 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 186. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.722 θάνατοι.

Σε όλη τη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 54 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν εντοπιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Πάτρα εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της κολομβιανής μετάλλαξης, η οποία είναι υπό διερεύνηση.

Και τα 4 εμβόλια προστατεύουν έναντι των μεταλλάξεων καθώς και η Johnson & Johnson με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της παρέχει προστασία έως και 85% έναντι της «ινδικής» παραλλαγής για τουλάχιστον 8 μήνες.