WhatsApp: Ένα νέο χαρακτηριστικό που το ήθελε ο κόσμος εδώ και πάρα πολύ καιρό φέρνει η γνωστή εφαρμογή του ομίλου Meta.
Ο κόσμος το ζήταγε εδώ και καιρό και τελικά ήρθε.
Ο λόγος για τη δυνατότητα στο WhatsApp επεξεργασίας μηνυμάτων, έως και 15 λεπτά από τη στιγμή που εστάλη το μήνυμα.
Με αυτή τη σημαντική αλλαγή, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας ευελπιστούν μάλιστα ότι θα καταφέρουν να «φέρουν» από άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας, περισσότερο κόσμο.
Η εταιρεία, που ανήκει στον κολοσσό τεχνολογίας Meta, ανακοίνωσε ότι πλέον όσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, θα μπορούν να επεξεργάζονται -δηλαδή να διορθώνουν το μήνυμα που έχουν στείλει- μέχρι και για 15 λεπτά από τη στιγμή που τα έστειλαν.
«Όταν κάνετε ένα λάθος ή όταν απλά αλλάζετε γνώμη, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα που έχετε στείλει στο WhatsApp», ανέφερε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Όπως μετέδωσε το Reuters, η αλλαγή θα εφαρμοστεί παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες, οι αποστολείς θα μπορούν να τροποποιούν τα μηνύματά τους εντός 15 λεπτών από το πάτημα της αποστολής.
Πώς θα μπορείτε να διορθώνετε τα μηνύματα;
«Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα πάνω στο μήνυμα και να επιλέξετε “επεξεργασία” από το μενού που θα ανοίγει για 15 λεπτά από την αποστολή του».
Μάλιστα, οι συνομιλητές δεν θα γνωρίζουν ποια επεξεργασία υπέστη το μήνυμα, καθώς θα υπάρχει μεν η επισήμανση «επεξεργασμένο», όμως δεν θα μπορούν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αλλαγές.
WhatsApp: Έτσι θα βλέπεις το μήνυμα χωρίς να το ανοίγεις
Πολλές φορές μας στέλνουν μηνύματα κάποιοι στο messenger του Facebook και στο Whatsapp και ενώ θέλουμε να τα διαβάσουμε, δεν επιθυμούμε να ξέρει ο άλλος ότι πράγματι είδαμε τι μας γράφει. Το πρόβλημα αυτό λύνεται σε μεγάλο ποσοστό, καθώς υπάρχει κόλπο για να το διαβάσουμε χωρίς εκείνος που το στέλνει να δει την ένδειξη «διαβάστηκε».
Αν έχετε ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις του Messenger στο κινητό σας, τότε γνωρίζετε άμεσα ότι σας έχουν στείλει μήνυμα. Μπορείτε χωρίς να πατήσετε πάνω για να μπείτε μέσα, να δείτε από τις ειδοποιήσεις στην οθόνη του κινητού σας τι γράφει. Το μόνο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αν το μήνυμα είναι πολύ μεγάλο, τότε θα διαβάσετε μέρος του.
Ο άλλος τρόπος είναι να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργεία airplane mode και μετά να διαβάσετε το μήνυμα. Έτσι χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ θα δείτε τις σας γράφουν. Μόλις βγείτε από τα μηνύματα μπορεί να ξαναβάλετε το κινητό σας σε κανονική λειτουργία και ο αποστολέας δεν θα δει την ένδειξη «διαβάστηκε». Το συγκεκριμένο κόλπο λειτουργεί και στο Whatsapp.
5 αλήθειες για την εφαρμογή
Malware απειλές: Οι χρήστες του WhatsApp πολλές φορές έπεσαν θύματα ενός κακόβουλου λογισμικού μέσω μολυσμένου συνδέσμου ή αρχείου, αλλά πρόσφατα εξαπλώθηκε ένα νέο malware που ονομάζεται “Agent Smith” και αντικαθιστά το WhatsApp με μια κακόβουλη ενημέρωση που προβάλλει διαφημίσεις. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αποκρύψει το εικονίδιο του από το launcher του τηλεφώνου και να προσποιείται το WhatsApp. Αυτός είναι μόνο ένας από τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή που έχει προσβληθεί για να στείλει χρήματα στους hackers. Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή παρόμοιου κακόβουλου λογισμικού είναι η χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών μόνο από τις επίσημες πηγές.
Τα αντίγραφα ασφαλείας δεν είναι κρυπτογραφημένα: To WhatsApp έχει διαφημίσει κατά πολύ to end-to-end encryption που προσφέρει, το οποίο διασφαλίζει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε μπορούν να διαβάσουν τι έχει αποσταλεί. Ωστόσο, αυτή η κρυπτογράφηση δεν λειτουργεί εάν τα δεδομένα αποθηκεύονται ως αντίγραφο ασφαλείας στο Google Drive. Η εταιρεία WhatsApp υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο με την Google για να επιτρέψει στους χρήστες της να αποθηκεύουν μηνύματα στο cloud storage του κολοσσού.
Ο hacker μπορεί να αλλάξει φωτογραφίες και βίντεο: Ένα ελάττωμα ασφαλείας στο WhatsΑpp επιτρέπει σε δυνητικούς hackers να αλλάξουν τα αρχεία εικόνας, ήχου ή βίντεο. Η ευπάθεια οφείλεται στο πώς αποθηκεύονται τα αρχεία πολυμέσων στο WhatsΑpp. Η Media File Jacking απειλή σχετίζεται ιδιαίτερα με την κοινή αντίληψη ότι η νέα γενιά εφαρμογών IM δεν είναι σωστά προετοιμασμένη όσον αφορά τους χειρισμούς περιεχομένου και τους κινδύνους της ιδιωτικής ζωής.
Απάτη και ψεύτικα νέα: Στην Ινδία, το WhatsApp χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Το WhatsΑpp βρέθηκε μπλεγμένο με ορισμένες περιπτώσεις βίας που σημειώθηκαν στην Ινδία κατά τη διάρκεια των ετών 2017 και 2018. Η εταιρεία που ανήκει στο Facebook έχει λάβει πολλά μέτρα για να περιορίσει αυτή την απειλή, αλλά έχει αποτύχει τελείως.
Το WhatsΑpp status δεν είναι ιδιωτικό: Το WhatsApp διαθέτει όλες τις επαφές του τηλεφώνου σας και δεν είναι όλοι τους φίλοι ή μέλη της οικογένειάς σας. Οποιοδήποτε άτομο στη λίστα επαφών σας μπορεί να δει την κατάστασή σας. Ευτυχώς, το WhatsApp δίνει πλέον στους χρήστες του τον έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τα status τους, αλλά αν η λίστα επαφών σας είναι τεράστια τότε πρέπει να επιλέξετε με ποια άτομα θέλετε να μοιραστείτε τις πληροφορίες αυτές.