Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕπιδόματαΑγροτικές επιδοτήσεις: Μεγάλη πληρωμή σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικές επιδοτήσεις: Μεγάλη πληρωμή σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικές επιδοτήσεις: Καταβάλλονται σε αγρότες 245 εκατ. ευρώ, την Τετάρτη (23.03.2022).

Πρόκειται για πίστωση του πρώτου πακέτου των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σήμερα, Τετάρτη (23/3) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πίστωση του πρώτου πακέτου των συνδεδεμένων ενισχύσεων, συνολικού ύψους 245 εκατ. Ευρώ.

Στο μεταξύ, δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκονται οι υπουργικές αποφάσεις, μέσω των οποίων καθορίζονται τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2021, υπογραμμένες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν τον καθορισμό των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε έξι προϊόντα.

Αγροτικές επιδοτήσεις: Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης:

στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 78,76 ευρώ/εκτάριο (7,8 ευρώ το στρέμμα).

στην καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 170,93 ευρώ/εκτάριο (17,09 ευρώ το στρέμμα)

στην καλλιέργεια των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 120,25 ευρώ/εκτάριο (12,02 ευρώ το στρέμμα)

στην καλλιέργεια μήλων, για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 418,55 ευρώ ανά εκτάριο (41,8 ευρώ το στρέμμα)

στην καλλιέργεια καρπών με κέλυφος για το έτος ενίσχυσης 2021, καθορίζεται στα 93,09 ευρώ/εκτάριο (9,3 ευρώ το στρέμμα)

στην καλλιέργεια σκληρού σίτου, για το έτος ενίσχυση

Αγροτικές επιδοτήσεις: Τι πληρώνεται τον Μάρτιο – Πότε μπαίνει η ειδική βάμβακος και οι συνδεδεμένες

Τέλη Μαρτίου θα καταβληθούν – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, η εξόφληση γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του 2021 αλλά και άλλες ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ

Μήνας πληρωμών ενισχύσεων είναι ο Μάρτιος για τους αγρότες της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Μάρτιο και πιθανόν λίγο πριν την 25η Μαρτίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε πληρωμές για εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Βασική Ενίσχυση, το «πρασίνισμα» (Πράσινη ενίσχυση), τους νέους αγρότες καθώς και για μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων, που αθροιστικά ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ.

Σε ό, τι αφορά τo καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης, θα καταβληθεί στον σκληρό σίτο, η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, η εξόφληση υπολοίπων από γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα της περσινής χρονιάς (Κομφούζιο, εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, προστασία άγριας ορνιθοπανίδας, νιτρορύπανση) καθώς κι άλλες ενισχύσεις.

Επίσης, περί τα τέλη Απριλίου η πληρωμή για το 2018, από το πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών» και για το 2020, από το πρόγραμμα «Δάσωσης Γαιών (ακακίες)».

Στις 10 Μαρτίου θα γίνει μια ακόμη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που αφορούν στο προηγούμενο έτος, ύψους 46 εκατ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις θέσεων εργασίας

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και 17/3/2022.

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 8μηνη σύμβαση εργασίας χωρίς τη δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης και θα κατανεμηθεί στις παρακάτω περιοχές της χώρας:

Αθήνα
Γιαννιτσά
Αλεξανδρούπολη
Ξάνθη

Δράμα
Ηγουμενίτσα
Άρτα
Κοζάνη
Φλώρινα
Καστοριά
Πάτρα
Μεσολόγγι

Πύργος
Ναύπλιο
Σπάρτη
Λιβαδειά
Τρίκαλα
Λαμία
Χαλκίδα
Ρέθυμνο
Μυτιλήνη

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις, πρέπει να πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη, ξεχωριστά για κάθε ειδικότητα.

Από την κατανομή των θέσεων, θα προσληφθούν αποκλειστικά άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (22 θέσεις) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (11 θέσεις).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα, έπειτα από την έκδοση της παρούσας ΣΟΧ στον ΑΣΕΠ.

Η κατανομή

ΠΕ Οικονομικού 4
ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού 2
ΤΕ Πληροφορικής 4
ΠΕ Κτηνιάτρων 6
ΠΕ Γεωπόνων 12
ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ