479 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το παίρνουν από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ

Ποιοι παίρνουν το Δώρο Χριστουγέννών από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ.

479 ευρώ Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το παίρνουν από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ

Το φετινό Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να καταβληθεί από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι άνεργοι και συνεπώς ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, προκειμένου να έχουν ένα κύριο εισόδημα στη ζωή τους.

Για μία ακόμα φορά, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος οι άνεργοι αναμένεται να μπουν στη μεγάλη λίστα καταβολής Δώρου Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ.

Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι αυτού του φετινού Δώρου Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως οι οι μακροχρόνια άνεργοι δε δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ, ενώ βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Δείτε πότε καταβάλλεται από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ το Δώρο Χριστουγέννων φέτος

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2023 για ανέργους: Πότε καταβάλλεται

Δώρο Χριστουγέννων από ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ θα δουν και φέτος οι άνεργοι. Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Σημειώνεται ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ.

Για το Δώρο Χριστουγέννων 2023 σε ανέργους, βασική προϋπόθεση για τη χορήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ το διάστημα 1 Μαΐου με 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ – Όλες οι λεπτομέρειες

Ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων για ανέργους ανέρχεται σε 479 ευρώ. Το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανέργων που το δικαιούνται, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που οι δικαιούχοι ήταν άνεργοι εντός του 2023, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου.

Το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας για εκείνους που λάμβαναν το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται ως ακολούθως:

  • Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα.
  • Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα, καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα.
  • Εφόσον δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης, τότε δεν θα καταβληθεί.
  • Πότε γίνεται η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε ανέργους

Το Δώρο Χριστουγέννων 2023 για ανέργους από ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου στους δικαιούχους. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει μαζί με την προπληρωμή όλων των επιδομάτων της ΔΥΠΑ, όπως η τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για τις τελικές αποφάσεις αναφορικά με την επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Τοσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι θα εξαντλήσουν κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει προκειμένου να στηρίξουν την κοινωνία και τις ομάδες εκείνες που το έχουν περισσότερο ανάγκη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

  • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
  • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
  • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.